IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога обичате да си хапвате най-много?

16 април 2013 10 40

65% от хората са склонни да ядат повече на вечеря, а само 3% на закуска

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

19:00 часа неделя вечер. Запомнете добре точно този ден и този час, защото те могат да окажат влияние върху вашата фигура, респективно и върху вашето тегло. 19:00 часа неделя вечер е така нареченият „час на надебеляването“, когато човек е склонен да се храни повече от нормалното и по този начин да натрупва допълнително мазнини.

Всъщност трябва да скривате добре всичката храна в дома си от 19:00 часа до 22:00 часа всяка неделя, защото според половината от анкетираните в ново проучване, именно този времеви период е най-опасният за вашето тегло. Тогава всеки човек става по-уязвим на така наречените „комфортни храни“ като бисквитите и чипса.

Друга опасна времева зона е между 15:00 и 17:00 часа. За нея са гласували 28% от анкетираните. Късно следобед – между 17:00 и 19:00 часа е третият най-популярен и изкушаващ хранителен период. Според 13% от хората по това време те много лесно заменят здравословните си хранителни планове с калорични лакомства.

Резултатите от новото проучване показват, че уикендът е най-изкушаващото време за всички хора, които спазват диета или се стремят да се хранят само с полезни храни. 12% от анкетираните пък обвиняват работната депресия всяка понеделнишка сутрин, която ги кара да се утешат с храна.

Без никаква изненада, хората определиха вечерята като времето, когато най-много са склонни към преяждане. За последното хранене за деня са "гласували" 65% от анкетираните. След вечерята се нарежда обядът, а след него – закуската, пише вестник Daily Mail.

Според диетичните експерти основен фактор за увеличаването на „комфортната храна“ са промените в настроението. 65% от анкетираните признават, че се утешават с бисквити, ако са имали лош ден в работата. Пропускането на закуската също подхранва глада за забранените храни. 41% от хората пропускат да закусват най-малко половината от дните всяка седмица.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари