IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо нямате тялото, което искате

23 февруари 2014 12 20

Алергии, лоши навици и дори хора са сред причините, които могат да застават между вас и желаната цел

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всичко изглежда ясно и точно. Вие се храните здравословно, приемате полезни добавки и не сте пропускали тренировка в последните шест месеца. Но все още нямате тялото, за което мечтаете. Истината е, че това е често срещан проблем.

Повечето хора обвиняват генетиката за своя неуспех, но не се замислят, че може да има и други причини, които се явяват пречка между тях и тялото, което искат да постигнат.

Съществуват четири разумни обяснения за това защо човек не успява да се сдобие с желаното тяло. Ето и кои са те:

1. Част сте от лоши отношения.

Нездравословните взаимоотношения водят до стрес, а има само няколко по-лоши неща за тялото от стреса. Тук не става въпрос само за вашата романтична връзка, а за отношенията с родителите, приятелите, колегите, шефа и т. н. Те могат да се окажат огромна пречка, тъй като стресът ви кара да задържате мазнини, особено в областта на корема. За съжаление няма как да се отървете от всички хора, които ви влияят зле. Въпреки това трябва да се постараете да намалите до минимум тяхното влияние. Опитайте се да не приемате всичко толкова остро и лично, за да намалите негативните чувства, които таите в себе си.

2. Имате непоносимост към някои храни.

Консумирате всичко, което смятате, че е правилно – яйца, риба, безглутенови пълнозърнести храни, ядки, плодове и зеленчуци, но все още не можете да се отървете от последните пет килограма. Може да имате някаква хранителна алергия или казано с други думи хранителна непоносимост. Тази непоносимост причинява възпаление в организма – не толкова силно, че лицето ви да се подуе, но достатъчно, че да обърква процесите в организма ви.

Обикновено храните, към които има най-голям процент алергии са яйцата, млечните продукти, ядките, соята и пшеницата. Въпреки това съществува възможност да имате непоносимост към неща от магданоз до ананас. Когато хората искат да отслабнат, обикновено те ядат едни и същи неща, което в случаи е проблем, тъй като колкото повече консумирате храна, към която имате непоносимост, толкова повече развивате тази алергия. Може да си направите кръвен тест, за да проверите дали имате хранителна непоносимост.

3. Тялото ви е замърсено.

Токсини, замърсяването в околната среда, цигареният дим, козметиката, лекарствата, живакът в рибата – всичко това се съхранява във вашите мастни клетки и има потенциала да предизвиква хаос в тялото ви. Тъй като организмът ви е интелигентен, той отказва да използва тези мастни клетки за гориво. Ето защо вие не се разболявате. Въпреки това, за да бъде тялото ви чисто, вие трябва да се отървете от всички токсични вещества в него. Може да го направите с помощта на инфрачервени сауни, детоксикиращи вани за крака, хелаторна терапия и детоксикираща диета, която обхваща целия път от черния дроб до стомашно-чревния тракт. Консултирайте се със специалист, преди да предприемете каквато и да е интервенция.

4. Вие не тренирате достатъчно усилено.

Само защото ходите редовно на фитнес, не означава, че тренирате качествено. Продължавате ли да правите едни и същи тренировки в продължение на много време? Можете ли да говорите по телефона, докато въртите колело? Ако отговорът на тези въпроси е „да“, значи имате нужда от промяна. Поставете си по-високи цели и започнете да работите по нови режими. Консултирайте се с фитнес треньор, ако е необходимо.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари