IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да отслабвате без дори да се стараете

26 март 2014 12 00

Загубата на тегло може да не е чак толкова трудно нещо

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Отслабването е процес, за който е нужна много дисциплина и силна воля. Разбира се, физическата активност и здравословният хранителен режим са задължителна част от ежедневието на всеки човек, който желае да се раздели със солидно количество от своите килограми. Когато става въпрос за поддържане на балансирано тегло или пък отслабване в рамките на няколко килограма обаче, човек може да не се старае толкова много.

Следвайки следващите 7 простички съвета всеки ден, вие със сигурност ще постигнете това, което желаете. Ето и кои са те:

1. Винаги започвайте хранене с чаша вода. По този начин ще бъдете хидратирани и ще се чувствате сити по-бързо. Лесен начин да се предпазите от преяждането и трупането на калории.

2. Направете няколко здравословни смени. Може да си спестите 80 калории, ако изберете пресни плодове, вместо сушени. При избора на салата пък, обръщайте внимание не само на съставките, но и на дресинга, който включва. Ако е необходимо заменете калоричния дресинг с някой по-полезен като соса винегрет, например.

3. Яжте по едно парче черен шоколад за десерт. Вместо да консумирате бисквити или вафли, укротете глада си за сладко с парче черен шоколад. Първите пъти може да се чувствате особено удовлетворени, но с течение на времето сами ще привикнете да ядете черен шоколад, като по този начин ще ограничите пристрастяването си към захарта.

4. Движете се повече. Вместо да използвате асансьора или ескалатора, качвайте се по стълбите. Също така може да спирате на малко по-отдалечено място с колата, за да имате причина да вървите повече. Запомнете, че всяко допълнително движение ви е от полза.

5. Не изпивайте своите калории. Това е често срещана причина, заради която хората не могат да постигнат желания резултат, а именно – да отслабнат. Изключете от менюто си газираните напитки и соковете, както и избягвайте голямата чаша вино към вечерята.

6. Не гладувайте прекалено дълго. Противно на всеобщото схващане, отслабването не означава гладуване. Правилният начин на хранене е подходяща и здравословна храна, в приемливи количества и в точното време.

7. Спете достатъчно часове. Липсата на сън може да ви накара да ядете повече през целия ден, а същевременно с това да чувствате липса на енергия. По тази причина е много важно всеки човек да се стреми към най-малко седем часа сън на денонощие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )