IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо кантарът не помръдва надолу

9 май 2014 06 00

Възможните причини, заради които вие поддържате едни и същи кила

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Отслабването е мисия невъзможна за много хора. Усилията, които се изискват за тази цел са големи и доста жени, а и мъже, се отказват още в началото. Може би на вас самите се е случвало да се опитвате да отслабнете, но кантарът да продължава да показва същите килограми.

Доста демотивиращо, нали? Може би проблемът се крие в различни фактори, които ви влияят по този начин. Време е да разберете кои са те и да преразгледате стратегията си за отслабване.

1. Мислите си, че повечето физически упражнения ще ви „спасят“ от преяждането по празници. Според скорошно проучване човек не може да компенсира консумирането на по-големи количества нездравословна храна във фитнеса. Всичко се свежда до добрия хранителен режим и малките кулинарни удоволствия, които може да си позволявате само понякога.

2. Вие изграждате мускулна маса. Мускулите тежат повече от мазнините. Ето защо вие реално може да топите неприятните натрупвания по тялото си, но същевременно теглото ви да остава същото. Ето защо по-добре наблюдавайте промените в тялото си, а не се доверявайте само на кантара.

3. Може би не сте толкова стриктни, за колкото се смятате. Вероятно коренната промяна в начина ви на хранене и на живот като цяло ви се вижда огромна, но тя може да бъде недостатъчна. Човек може да преяжда и със здравословна храна или пък да тренира, но не по най-ефективния начин.

4. Обичате своята рутинна тренировка прекалено много. За да натоварвате цялото тяло и да изгаряте повече калории, вие трябва да правите различни упражнения. Това означава да забравите за рутината и да редувате различен тип тренировка. По този начин не само ще отслабнете по-бързо, но и фитнесът ще ви бъде по-интересен.

5. Опитвате се да отслабнете чрез пречистване със сокове. Скорошно проучване показва, че при подобен тип диета човек много по-лесно възвръща старите си килограми. Така че това определено не е най-здравословният и ефективен начин за отслабване.

6. Прекалено фокусирани сте върху килограмите. За успешното отслабване е нужно да бъдете концентрирани най-вече върху начина, по който се храните и тренировките, които правите. Забравете за килограмите и наблюдавайте различния начин, по който тялото ви изглежда. Това е най-важно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )