IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е най-вероятно да надебелеете?

23 май 2014 09 41

Жените са най-склонни да наддават килограми на 38, а мъжете – на 44 години

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Наскоро стана ясно, че най-доброто време за отслабване при дамите е, когато навършат 32 години. Няколко години по-късно обаче жените трябва да внимават, защото преминават в обратната фаза – периодът, когато са най-склонни да наддават килограми.

Дамите трябва да са особено внимателни по отношение на теглото си, когато навършат 38 години, а при мъжете – когато навършат 44 години. Това показват резултатите от ново проучване, измерило най-голямата вероятност за наддаване на тегло при двата пола.

Повечето консумирана храна, удобството в любовните отношения и дългото работно време са само част от причините, заради които хората в тази възраст са по-склонни да надебеляват.

Проучването разкрива още, че „опасната“ зона за дамите е между 35 и 40 години, докато при мъжете тя е между 40 и 45 години. Теглото на господата в тази възрастова граница се повлиява най-много от техния успех в кариерата и липса на време за физически упражнения.

Много жени смятат, че повишаването на техните килограми се дължи най-вече на майчинството. Голяма част от майките вечерят по два пъти – веднъж с децата и втори път с партньора.

Бракът като цяло също може да се сметне за фактор, който влияе върху теглото на дамите. Обратно на тях, за много мъже разводът е причина за надебеляване. Обикновено тогава мъжете са склонни да се хранят навън и да пият повече.

Според Лий Смит, директор на компанията, поръчала проучването „повишаването на теглото при мъжете и при жените е съвсем нормален процес, който може да започне още след 30-тата година“. С приближаването към 40 обаче, жените са тези, които първи губят битката с килограмите, пише Daily Mail.

Кортизолът (хормонът на стреса) също играе важна роля по отношение на теглото. Той кара хората да жадуват за нездравословни храни и да искат да се хранят по-често. След 30-тата си година жените и мъжете се сблъскват с натоварен начин на живот, който се отразява зле на фигурата им – работа, социални контакти, деца и т. н.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
ох, стига с този Daily Mail! В България сме!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар