IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затлъстелите хора все пак са щастливи… сред такива като тях

8 юни 2014 09 50

Ако си обграден от по-пълни хора, няма дори да се замисляш да отслабваш

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Модата на слабите и стегнати тела кара по-пълните хора да се депресират. Но е възможно и те да бъдат щастливи и то без да губят килограми, когато са заобиколени от такива като тях.

Според ново изследване хората се сравняват постоянно с другите и когато няма какво да ги травматизира, се чувстват добре психически. Това е и обяснение защо в някои райони масово индивидите са със свръхтегло и продължават да си живеят в идилия и спокойствие, без да се стремят да променят фигурата си.

Американско изследване показва, че повечето хора се чувстват добре и пълноценно, без значение, че не са във форма.

„Това, което много ни изненада, е фактът, че затлъстяването оказва много малко негативно влияние върху задоволството от живота. Всъщност да имаш „нормално тяло” не е толкова важно и желателно в страни, в които масово живеят затлъстели хора. Това показва важността да изглеждаш като тези, от които си обграден”, казва социологът Филип Пендергаст.

Изследването, публикувано в сп. Journal of Health and Social Behaviour анализира повече от 1,3 млн. американци на база това как се чувстват, харесват ли живота си и сред какви хора живеят.

„Където затлъстяването се среща често, почти няма значение дали си по-пълен, пълен, нормален или слаб. Ако обаче живееш на място, където има повече по-слаби хора, задоволството от живота при по-пълните е значително по-ниско.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари