IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 диетични трика, които НЕ работят!

8 април 2015 06 40

Митовете са официално развенчани

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Опитали сте всеки трик за отслабване, който е попаднал пред очите ви, но фигурата ви просто не се променя и накрая си казвате, че не сте създадени за тесните дънки.

Не се отказвайте и не вярвайте сляпо на всичко, което чуете или прочетете.

Ново изследване развенчава някои митове относно загубата на тегло и внася яснота защо много жени не успяват да свалят желаните килограми, макар че следват стриктно диети и съвети.

Ето и какво не работи:

Мит 1: Трябва да отслабвате бавно!

Резките диети наистина водят до йо-йо ефект, но това не означава, че трябва да отслабвате с по един килограм на седмица (както досега се твърдеше). Изследване показва, че колкото по-краткосрочни планове си наложите, толкова по-мотивирани ще бъдете.

Мит 2: Пиенето на вода предпазва от преяждане и приема на много калории!

Да, течностите водят до чувството за ситост, но пък това повишава честотата на уриниране и въпросните питиета бързо излизат от организма. Междувременно вие похапвате каквото ви душа иска, в по-малки количества, но по-често и накрая консумираните калории са дори повече от тези, които щяхте да изядете на едно по-сериозно хапване на напълно празен стомах, твърди Барбара Рос, професор по хранене в университета Пен.

Мит 3: Колкото по-малко калории, толкова по-добре!

Вярно е, че за да отслабнете, трябва да поемате по-малко калории и да изразходвате повече. Но прекалено ниският прием на калории води до забавяне на метаболизма, което автоматично спира процеса на отслабването и обърква разграждането на различните хранителни групи в тялото. Може да се стигне дотам, че всичко, което хапнете, директно да се лепва по тялото ви и да не успее да бъде усвоено от него. При всички положения не поемайте по-малко от 1200 калории на ден.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари