fallback

Аспартамът – безвреден?

28 February 2011 12:27

Европейската комисия по сигурността на храните отсъди, че аспартамът не предизвиква рак

Колкото по-малко изкуствени добавки, толкова по-добре. Снимка: Dreamstime

Колкото по-малко изкуствени добавки, толкова по-добре. Снимка: Dreamstime

Дебатът с изкуствените подсладители, овкусители и консерванти е толкова ожесточен, че човек се чувства като на бойното поле.

От една страна има „официални“ учени и производители на храни, които твърдят, че огромна част от това, което се влага в храните, е безвредно за хората. Говорим, разбира се, за законното производство на храни.

От другата страна е мнението на „алтернативни“ учени, подкрепени от милиони интернет потребители (за които не е задължително да са специалисти в областта), които смятат, че едва ли не има заговор, чиято едничка цел е бавно, но сигурно да умори всички хора чрез храна.

Сподели Изпрати в Messenger
6 коментара
fallback