IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражнения за смъкване на коремчето

27 април 2011 07 55

Кои са най-подходящите упражнения, с които ще се отървете от коремните тлъстини

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Хранителният режим е нещо много полезно, но когато се отнася до смъкване на коремчето, ако искаме да постигнем истински добри резултати, няма да се мине без малко физическа активност.

И така, най-подходящи за топене на коремните тлъстини са два типа упражнения: съпротивление и кардио.

Упражнения със съпротивление: Те включват различни видове упражнения с вдигане на тежести, които помагат на тялото да изгори мазнините, изграждайки мускули.

Не са известни подобен род упражнения, които да могат да топят само тлъстините в областта на талията, без да засегнат и останалите зони на тялото, така че, имайте предвид, че правейки ги ще отслабнете навсякъде.

Полезни са упражненията, предназначени за работа с коремните мускули. Може да комбинирате коремни преси, клекове, вдигане на гирички в наведено положение, лицеви опори и т.н., като трябва да се занимавате поне по един час дневно.

Кардио упражнения: Те са едни от най-подходящите за топене на коремните тлъстини. Кардио упражненията също ускоряват пулса, като ни карат да дишаме по-учестено, което е причина тялото да изразходва повече енергия.

Добри кардио упражнения са тичането, карането на колело, спортното ходене и всички онези, които образно казано ви карат да дишате ускорено.

Докато спортувате е важно да чувствате ускоряването на пулса си. Ако не усещате напрежение, докато правите кардио упражнения, ефектът ще е незначителен, затова не се опитвайте да минавате между капките и да пестите сили.

И още нещо, тренировките трябва да се правят поне 3-4 пъти седмично. Ако направите една тренировка и след това не правите нищо цял месец – е, можете спокойно да си спестите и нея, защото е просто загуба на време.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Цветелина ( преди 11 години )
ще се опитам спазвайки току що прочетеното да смъкна коремче.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар