IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражнения, които засилват метаболизма

19 март 2012 07 15

И, с които горим повече калории

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Много сме слушали за обмяната на веществата и нейната важна ролята в процеса на отслабване. По добре да стимулираме своя метаболизъм, отколкото да подлагаме тялото си на изтощителни диети, които в дългосрочен план по-скоро ни вредят. Има много теории за това как може да се стимулира обмяната на веществата, като например, да се ядат пикантни храни и да се пие зелен чай. Въпреки това, упражненията си остават един от най-ефективните методи. Ето и 5 известни упражнения, с които ще горите повече калории.

Лицеви опори във всякакви вариации

От край време те се считат за едно от най-ефикасните упражнения. Причината е, че лицевите опори тренират по-голямата част от мускулните ни групи и си остават предизвикателство, както за тези, които едва сега започват да ги правят, така и за опитните спортисти. Има множество модификации на начина им на изпълнение, но която и да изберете за вас, тя ще е изключително полезна за вашия метаболизъм.

Снимка: Dreamstime

Повдигане на таза и работа с гири

За да изпълните това упражнение, ще ви трябват и гири. Легнете на пода със свити колене и опънати встрани ръце на нивото на раменете. Във всяка ръка вземете по една гира. Повдигайте долната част на гърба и таза от пода, като в същото време свивайте ръцете в лактите. Така хем работите за ръце, хем стягате таза. Упражнението е лесно и много ефикасно.

Упражнение в стил „скално катерене"

Това упражнение ще ви помогне да направите тялото си по-гъвкаво и издръжливо, а освен това ще добавите интензивност на тренировките си. То е лесно за изпълнение. Застанете в позиция за лицева опора, свийте крака в коляното и го приближете максимално към гърдите, сякаш ходите, но без д аотлепяте дланите от пода. Правете упражнението максимално бързо като редувате краката.

Снимка: Dreamstime

Плиометрични упражнения

Плиометрията означава тренировка, чрез упражнения, които позволяват на мускула да достигне максималната си сила за възможно най-кратко време. С този тип упражнения хем се борите със съпротивлението, хем работите за скорост, подобрявате кръвообращението си и горите повече калории. Става въпрос за бързи скокове, дълбоки клякания и повтарящо се слизане и качване от степ платформа. Въпреки ползите от тези упражнения, важно е да знаете, че те не са много подходящи за начинаещи.

Снимка: Dreamstime

Упражнения от земя

Много експерти са съгласни, че големите мускулни групи имат най-важна роля за засилването на метаболизма. И тъй като някои от най-големите мускулни групи са в долната част на тялото, упражненията в тази област ще са с висока ефективност за ускоряване на обмяната на веществата. Правете от легнало положение всякакви упражнение за крака, бедра и ханш като непрекъснато увеличавате броя на повторенията за по-добри резултати.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Iliyan ( преди 12 години )
бягане, джогинг, колоездене, ходене в планина. Упражненията не са лоши, но кардиото си е кардио!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар