IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползи от вечерната тренировка

23 март 2012 13 00

Особено ако не сте човек тип "чучулига"

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Въпреки че има доказателства за по-голямата ефективност на сутрешната тренировка по отношение на горенето на калории, не съжалявайте, ако единственото време, когато можете да тренирате, е вечер. Ето четири ползи от вечерната тренировка:

1. Често вечер хората похапват по-обилно, отколкото би трябвало, защото са вкъщи или на ресторант с приятели или семейството и покрай сладките приказки, усещането за ситост се пренебрегва, докато на човек не му натежи на стомаха. Ако обаче сте планирали тренировка, едва ли ще прекалявате с храната вечер.

2. Ако сте нощна птица по природа и имате енергия в излишък по това време на денонощието, ще оползотворите част от нея и ще заспите по-лесно. На сутринта ще се събудите свежи.

3. Недоспиването е едно от най-често срещаните оплаквания, така че да заделите време за тренировка рано сутрин може да е истинско мъчение, което да ви попречи да спортувате редовно и с удоволствие.

4. В края на деня сте уморени от решаването на какви ли не задачи през деня и общуване с всякакви хора, така че тренировката вечер ще се окаже добър начин за сваляне на напрежението, докато се фокусирате върху упражненията и оставяте на заден план мислите за работа. Дори и ако се чувствате физически уморени, парадоксалното е, че тренировка ще ви зареди с енергия, ако разбира се в такива дни тренирате по-леко от обикновено.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари