IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балансът стяга дупето (видео)

16 юли 2012 06 40

Координацията на тялото вае мускули без да се усетите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато стягаме дупето, трябва да мислим креативно. Бягане, напади, ритници – да страхотни начини, но в крайна сметка, ако се спирате само на тях, накрая тялото ви ще привикне и няма да получавате така жадувана мускулна треска, т.е. eкстремно натоварване на тези мускули.

Мислите си, че тичането и скачането 1 час е трудно? А какво ще кажете да пазите баланс върху фитнес топка, която се чуди как да ви „изхвърли" от повърхността си?

Упражненията за баланс и координация са изключително полезни и ефективни за стягане на мускулите. Ето как за няколко минутки и само с едно упражнение, може да си докарате страхотна мускулна треска и да стегнете седалищните мускули.

Вземете фитнес топката и я поставете пред себе си. Легнете по корем на нея, така че ръцете ви да докоснат пода и да са опънати. Приплъзнете се по топката, докато ръцете и тялото ви не станат в прав ъгъл и тазът в не се позиционира централно върху нея.

Повдигнете краката, така че да са в една линия с раменете ви, гърбът е изправен. Наместете се, така че в тази поза да балансирате цялото тяло. Изтеглете малко раменете напред и дръжте врата на нивото на цялото тяло, без да отпускате глава надолу.

Стъпалата са в шпиц. Започнете да повдигате краката нагоре, без да ги отделяте един от друг. Не гърчете гръбнака си, а движението трябва да идва от дупето и задната част на бедрата. Не се старайте да вдигате максимално високо, а колкото гъвкавостта ви ви позволява.

Вдигнете, задръжте няколко секунди и после пуснете в изходно положение (т.е. краката са опънати в права линия без да докосват земята).

Повторете упражнението 10-12 пъти. На финал отпуснете краката докато докоснат пода и се приплъзнете с топката назад, за да се изправите.

Вижте видеото за повече детайли:

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари