IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погрижете се за формата си с различни есенни дейности

16 октомври 2012 10 40

Алтернативата на скучния фитнес, от която също се горят калории

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вярно е, че през есента дните стават по-кратки, а времето по-студено, но това не е причина да се откажете от една добра тренировка, нали?
През есента има изобилие от дейности, някои по-скучни, други по-забавни, които имат ползи за вашето здраве без дори да забелязвате.

Разбира се, пак можете да идете във фитнеса и да бягате 30 минути на пътеката, но можете да го съчетаете и с всички тези физически дейности, които този сезон предлага и които горят много калории.

Ето и кои са те:

Цепене на дърва

Ако поддържате уюта и топлината в дома си през студеното време с камина на дърва, то значи ви трябват дърва за огрев, чието цепене си е доста тежка физическа работа и определено не е подходяща дейност за жени. Все пак за информация на мъжете - от него само за 25 минути се горят около 150 калории, тоест за час са около 400.

Разходки в гората

Какъв по-добър начин да се насладите на колоритната природа през есента, ако не си направите една дълга разходка из гориста местност. За всеки час ходене ще изгорите малко над 400 калории. Ето, защо слагайте туристическите обувки и си измислете възможно най-живописния маршрут!

Почистване на окапалите листа

Само за 25 минути от този вид есенна дейност ще изгорите повече от 100 калории. Така че, взимайте чувала, намерете съмишленици да не ви е скучно и идете да разчистете кварталната градинка (ако си нямате двор) от окапалите листа и загнилата шума.

Махането на летните дрехи от гардероба

Това е типично женска дейност, която обаче е доста уморителна и от нея също се горят много калории. А ако се наложи да приберете не само своите летни дрехи, но и тези на децата и съпруга си и отново да извадите по-плътните одежди от килера – работата наистина става сериозна и отнемаща време. Два часа прибиране на джапанки, сандали, бански и потници и съответно вадене на пуловери и палта ще ви костват около 240 калории.

Бране на есенни плодове

Ако имате овощна градина с ябълки, например, можете да отделите от времето си, за да оберете сочните плодове. С този акт ще изгорите около 200 калории за един час, особено ако се налага да се катерите на дървото. Ако нямате овощно дърво в близост до дома ви, винаги можете да се отдадете на забавно събиране на жълъди и кестени в близкия парк.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари