IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различна тренировка, която ще докосне всеки мускул от тялото ви

18 април 2013 06 40

Малко кросфит-упражнения дават бърз резултат

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако обичате да спортувате и го правите често, но напоследък не изпитвате приятната мускулна треска и усещате, че ви трябва повече натоварване, може би трябва да направите една различна тренировка.

Бързо и лесно може да стегнете тялото си с малко кросфит. И не се притеснявайте, че ще натрупате мускули и ще се превърнете в канара за месец – това е невъзможно, Възможна е промяната, която ще ви покаже, че тялото ви е по-здраво, отколкото сте очаквали.

Ето и една проста тренировка, състояща се от три упражнения. Не се заблуждавайте от думата „проста", защото накрая ще усещате напрежението във всеки сантиметър от тялото си.

Отправете се към най-близката зала за кросфит (или фитнес). Направете хубава загрявка на тялото си и окупирайте тренажора за гребане.

Идеалният за целта тренажор тип Concept2, Снимка: ultimatetraining.bg

А тренировката е следната:

1. Гребане - 500 метра
2. Суинг* с пудовка - 10 повторения
3. Скокове върху кутия** с височина 42 см - 10 повторения.

Това представлява един кръг от тренировката. Целта е да се направят 5 такива кръга за възможно най- кратко време.

Теглото на пудовката за жените е 16 кг, а за мъжете - 24 кг. Кутията е със стандартна височина от 42 см за всички.

*Скокове върху кутия - подберете подходящата височина на платформата, застанете близо до нея и скочете върху нея с два крака. Когато сте вече отгоре, трябва да спрете за момент и да се изправите напълно. За да е завършен скокът е необходимо коленете и тазът да са напълно разгънати. Можете да слезете от платформата със скок или с крачка.

** Суинг може да се изпълнява с пудовка или дъмбел. Застанете в умерено разкрачен стоеж и хванете пудовката (дъмбела) с две ръце. Свийте леко коленете и наведете малко тялото напред, като избутате дупето назад. Залюлейте пудовката, като й позволите да мине между краката ви. От тази позиция избутайте експлозивно с таза, като в същото време изпънете коленете. Повдигнете ръцете до нивото на очите. Дръжте гърба изпънат и не му позволявайте сгъване. Върнете пудовката ( дъмбела) в начална позиция, т.е. нека да мине между краката, но не й позволявайте да премине линията на петите.

Източник: ultimatetraining.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари