IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магнитни гривни заместват фитнеса

21 август 2013 10 00

Интензитетът на тренировката може да се регулира, а теглото варира между 3 и 24 килограма

Тежестите във фитнеса могат да останат в миналото; Снимка: Dreamstime

Тежестите във фитнеса могат да останат в миналото; Снимка: Dreamstime

Макар спортът да е нещо чудесно за тялото, много хора просто не харесват тренировките. Те или отказват да посещават фитнес залата, или ходят там с нежелание. Точно за тях е подходящо новото южнокрейско изобретение – магнитна гривна, заместваща силовата фитнес тренировка.

Когато чуете тренировка на ръце, най-вероятно си представяте потни мъже, вдигащи тежести. Благодарение на магнитната гривна всичко това може да остане в историята. Устройството, представляващо лента за ръка, позволява вдигане на до 24 килограма, без реално да се налага човек да използва тежести.


Иновативното изобретение се нарича O2 Magnetic Dumbbell и позволява на трениращите да направят своя собствена пълна и регулируема програма за упражнения с тежести, използвайки силата на магнитите. Устройството се състои от две части – гривни, които се носят под и над лакътя, пише вестник Daily Mail.

Те се захранват от вградени електромагнити, които осигуряват различна степен на натискане и устойчивост на издърпване. Според създателите O2 Magnetic Dumbbell гривните предоставят на потребителите всички предимства на традиционните гири. Плюсът при новото изобретение е, че на трениращият не му се налага да променя тежестите за всяко упражнение.

Снимка: Mr. Suhyun Yoo/O2 Magnetic Dumbbell

Силата на електромагнитните гривни е, че могат да се настройват чрез регулиране нивото на електрическа енергия според необходимата интензивност. Всяко устройство си има дисплей, на който се показват килограмите. По този начин всеки човек може да избере тежест от 3 до 24 килограма.

За по-голямо улеснение на дисплея трениращият може да следи и броят на повторенията. Малките размери на магнитните гривни позволяват тяхното лесно транспортиране, дори когато човек пътува.

Снимка: Mr. Suhyun Yoo/O2 Magnetic Dumbbell

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари