IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадете идеалния фитнес у дома

7 март 2014 14 41

Не е нужно да влагате много пари в обособяването на място за тренировки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Фитнесът е здраве, дава тонус и прави тялото да изглежда в пъти по-добре. Кой не би искал да се възползва от всички тези преимущества? За съжаление, повечето хора трудно намират свободно време, в което да тренират.

Ето защо най-подходящото и рационално решение на този проблем е създаването на домашен умален фитнес. Няма нужда да инвестирате много пари за тази цел, а тези, които сте дали, със сигурност ще ви се изплатят.

Съоснователят на фитнес залата Uplift Studios в Ню Йорк Лиан Шеар споделя основните пет неща, които ще ви бъдат необходими при изграждането на фитнес у дома. Ето ги и тях:

1. Ъгълът на една стая. В идеалния случай човек би имал цяла стая на разположение, но за 90% от хората това е само мечта. Истината е, че дори по-малко пространство би ви свършило също добра работа. Това, което ви трябва, е достатъчно място, където да може да скачате, да се разтягате и да лягате на земята. Ако може да легнете на земята и да изпънете ръцете си в две различни позиции, без да докосвате нищо, значи имате достатъчно пространство.

2. Постелки. Друго, от което се нуждаете, са постелки за йога, които омекотяват достатъчно твърдата повърхност на пода. По този начин вие ще имате възможност да изпълнявате всяко свое упражнение без да изпитвате каквото и да е неудобство. Снабдете се с толкова постелки, колкото са ви необходими да покриете желаното пространство.

3. Гирички. Според Лиан Шеар най-хубавото оборудване за всяка тренировка е собственото тегло на човек. Така че вместо да купувате скъпи тренировъчни уреди, трябва да се сдобиете с няколко различни комплекта тежести (от 2 до 4 килограма). Тях ще използвате, за да направите своята тренировка по-интензивна.

4. Въже за скачане. Скачането на въже е проста, но много ефективна кардио тренировка. За нея не са ви необходими никакви други приспособления. Още един бонус на въжето е, че то е достатъчно малко, за да не заема излишно място и да се прибира на скришно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
имам си всичко! тренировките у дома не са никак за пренебрегване!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар