IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интензивни тренировки горят 1000 калории за 45 минути

16 март 2014 13 44

Деми Ловато е почитателка на тази програма с упражнения

Деми Ловато е почитателка на интензивните тренировки; Снимка: Reuters

Деми Ловато е почитателка на интензивните тренировки; Снимка: Reuters

Искате да имате стегнато тяло и то колкото може по-бързо? Интензивните тренировки, покорили САЩ и тепърва навлизащи в Англия, са перфектният инструмент за тази цел.

Певицата Деми Ловато е почитателка на тази програма от упражнения, която е фокусирана върху интервални тренировки с висока интензивност.

Insanity, както се нарича тренировката, може да се практикува у дома с помощта на DVD за още по-голямо улеснение на хората.

В Англия са стартирали и класове, които обещават на трениращите, че за 45 минути могат да изгорят до 1000 калории. За сравнение, по време на един спининг клас вие може да изгорите само 331 калории за същото време.

Снимка: Reebook Sports Club

Програмата от упражнения е съсредоточена върху интервалното кардио натоварване, което е и тайната на по-бързото изгаряне на калории. Традиционните интервални тренировки с висока интензивност могат да осигурят изгаряне на до 750 калории за 45 минути. Те се характеризират с кратки периоди на натоварване и по-дълги почивки.

Снимка: Reebook Sports Club

Новата програма Insanity обаче преобръща тази формула, залагайки на дългото натоварване и по-кратката почивка. Класовете могат да подобрят значително тялото на човек само след 60 дни, дори той да тренира само веднъж седмично. Тези тренировки са насочени към цялото тяло, започвайки с ускорено загряване, последвано от три интензивни мини тренировки.

Снимка: Insanity class

Първият включва плиометрика, за което е нужна много голяма издръжливост. С други думи „скок обучение“, при което мускулите са принудени да дават максимална сила в най-кратко време. След това следват упражнения за сила и баланс, както и за ловкост и координация. Завършва се с осем минути разтягане и работа върху областта на корема, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари