IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се мотивирате да спортувате през зимата

10 декември 2014 09 45

Направете го хем приятно, хем полезно

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Зимата е сезонът в който ни обхваща някаква летаргия – искаме само да спим, да ядем и да лежим на топло пред телевизора. Това има своето логично обяснение, тъй като денят е къс, а температурите ниски и тялото автоматично се опитва да пести енергия.

С лежане обаче няма да върнете тонуса и здравето си, нито ще намалите талията си. Наясно сме, че трудно ще се мотивирате за тежките тренировки, затова ще ви помогнем с няколко идеи, които да ви поддържат във форма.

1. Изберете си зимен спорт

Снегът не е чак толкова лош и предлага куп забавления. Ако си падате по ските и сноуборда, не губете време. Съберете тумбата и се отправете към някой от зимните курорти. Хем ще купонясвате, хем през деня ще горите калории с усмивка на пистата. Кънките на лед също са много приятно занимание, а и не изискват много средства и специална екипировка.

2. Отидете на спортен шопинг

Пазаруването е удоволствие за всички дами. Може да сте модерни и докато се трудите за талията си. Нищо не е по-мотивиращо от секси екип за аеробика, ски или дори за фитнес залата. Така и така сте купили новите дрешки, защо да ги държите в гардероба?

3. Лягайте си по-рано

Ако не висите като сова по нощите, ще можете да се наспите и да станете рано. Това пък ще ви осигури достатъчно време за една лека тонизираща тренировка, с която да започнете деня и да се заредите с енергия.

4. Организирайте група от спортуващи

Когато сте повече, мотивацията е по-голяма. Разберете се с няколко приятелки за сериозна спортна седмична програма. Ако трябва си купете карта в някои фитнес за конкретен вид спорт. Така ще имате мотивацията да не пропускате, а и ще имате база за сравнение кой колко е отслабнал.

5. Купете си коледен тоалет с размер-два по-малък

Искате да сте звездата на празника? Това няма да стане с ядене и мързел. Имате седмици до коледните и новогодишни празници, а дрехите вече са на закачалката. Направете си план за седмични тренировки и всяка вечер вадете и мерете празничния тоалет, докато не ви стане и се почувствате секси и красива в него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари