IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 причини да тренирате сутрин

7 март 2015 06 04

Струва си да опитате!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Според някои специалисти тренировките са най-ефективни, когато се правят сутрин. Много от звездите обаче предпочитат да тренират посред нощ и се кълнат, че упражненията в този времеви период правят чудеса с тялото им.

До момента няма научни изследвания, доказващи кога трябва да тренирате, но пък потенето рано сутрин има куп предимства. Ето и кои са те:

Зарежда ви за тежкия ден

Спортът помага за доброто настроение и ви изпълва с положителни емоции за предстоящия ден, пълен със задачи.

Мотивира ви да се храните здравословно

След тренировка вие вече имате друго виждане към храната. Знаейки, че сте се потрудили здраво за формата си, сте по-склонни да посегнете към „добрите“ храни през остатъка на деня.

По-продуктивни сте

Физическата активност подобрява не само настроението, а и целия ви тонус. Приливът на свежа кръв (раздвижена добре при сутрешната ви тренировка) подобрява концентрацията, изостря ума ви и ви прави по-креативни.

Сутрин се тренира по-лесно

Едно е да започнете да се потите, когато сте се наспали, а друго в края на работния ден, когато вече силите ви са изцедени и искате просто да се пльоснете пред телевизора.

Остава ви повече време

Ако тренирате сутрин, вечерта ви е свободна за светски изяви, партита и всякакви занимания с приятели и то без да изпитвате угризения, че сте кръшнали от физическите си задължения и трябва да наваксвате на следващия ден.

Метаболизмът ви е повишен

След сутрешната тренировка метаболизмът ви работи с пълна сила до края на деня.

Тренирате на спокойствие

Виждали ли сте пълна фитнес зала в 7 сутринта? И ние така си помислихме. В ранните часове на деня шансът да спортувате спокойно в празната зала е огромен.

Спите спокойно

Ако тренирате вечер, може да имате проблеми със съня. Спортната активност вдига адреналина и тонуса и тялото и умът ви дълго след това не искат да почиват.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Нина ( преди 9 години )
Точно така е! Аз вече тренирам само сутрин и цял ден се чувствам страхотно :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар