IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да останете във форма и през студените месеци

1 октомври 2015 06 13

Няколко полезни съвета

Ели Голдинг; Снимка: Instagram

Ели Голдинг; Снимка: Instagram

Повечето хора искат да изваят телата си за лятото, ето защо се активизират и започват да тренират в началото на пролетта или най-късно – малко преди началото на горещите летни месеци.

С настъпване на есента обаче голяма част от жените и мъжете губят своята мотивация да посещават фитнеса. До голяма степен това се дължи на лошото и потискащо време, в което човек мечтае единствено да остане вкъщи на топло.

Ако и вие сте сред хората, които тренират само през топлите месеци, но ви се иска това да не е така, следващите редове ще ви бъдат от полза. В тях ще откриете съвети, с чиято помощ може да останете във форма и през студените месеци:

Трансформирайте летните си навици в зимни

Ако през топлите месеци сте закусвали плодове, няма нужда сега да променяте своя сутрешен режим. Намерете подходяща здравословна алтернатива, с която да не допускате приема на излишни калории. Разходката след вечеря пък може да замените с малко физически натоварвания у дома.

Подберете разумно останалите храни във вашето дневно меню

Известно е, че когато е студено, човек изпитва по-осезаем глад. Ето защо вие трябва да се насочите към хранителни продукти, които са по-богати на фибри и ще ви оставят с по-дълготрайно усещане на ситост, след като сте ги консумирали. Не се поддавайте на изкушенията, независимо от сезона.

Опитайте се да останете активни

Дори без да осъзнавате, най-вероятно през топлите месеци сте по-активни физически. Разхождате се повече, тъй като високите температури предразполагат към това. Постарайте се обаче да останете активни, дори когато навън е студено. Заменете разходките в парка с изкачването на стълбите или леки упражнения в комфорта и топлотата на вашия дом.

Адриана Лима; Снимка: Instagram

„Укротявайте“ глада си

Когато късно вечер усетите, че сте гладни, опитайте да утолите глада си с чаша вода или билков чай. Важно е да бъдете хидратирани не само през лятото, но и през студената част от годината. Вашият организъм и метаболизъм ще ви бъдат благодарни.

Мотивирайте се и заради вашето здраве

Тренировките и здравословният хранителен режим са начин не само да отслабвате или да поддържате добра форма, но и са приятели на вашето здраве.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари