IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Определи ревността си, за да определиш себе си

12 октомври 2011 10 05

Има две основни разновидности на ревността...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Хората често си повтарят, че всичко, от което имат нужда, е любов. Точно както се пее в известната песен на Beatles.

А дали хората осъзнават кой още идва с любовта? Един неин зеленоок спътник със сприхав характер, който в началото не взима участие в разговора, но по-късно може изцяло да го завладее.

Всеки, който е изпитал/изпитва любов знае отговора на тази гатанка. Ревността.

Все пак, да приемем, че ревността, от повечето хора, е считана за нормално явление в любовните отношения между двама души. Но показател на какво точно е тя?

В реалния живот (неслучайно наблягаме на думата "реален") ревността, като всички останали човешки емоции, може да разкаже страшно много за този, който я изпитва. По този начин може да го превърне в централната фигура, на която трябва да се обърне внимание, като самата връзката и другият партньор са просто малки фрагменти от картината.

Това, което трябва да се направи, е да се установи дали ревността се корени в реалността или във въображението.

Първо трябва да се отговори на въпроса дали партньорът по принцип е грижовен и добър човек, на който винаги може да се разчита. Показва ли той (тя) любовта си по начин, по който наистина се усеща и забелязва? Ако отговорът е положителен, то ревността от страна на другия партньор очевидно не се корени в реалността.

Думите на Маргарет Мийд в случая са повече от показателни: "Ревността не е барометър, който да определя дълбочината на любовта; тя просто отбелязва степента на несигурност на партньора."

Ако партньорът има поведение, напълно противоположно на гореспоменатото, то ревността си е съвсем на мястото.

Заключението е следното:

Ако сте ревниви по природа и не откривате логични причини за своята ревност, то ревността говори много повече за вашата несигурност, отколкото за вашата любов.

За съжаление, поне по наше наблюдение, примерите за нездравата, нездравословна ревност надделяват.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари