IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сериозна връзка = напълняване?

2 май 2012 09 40

5 начина да го предотвратим

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Влюбването може да ви накара да ликувате отвътре, но да се запуснете отвън. Заради половинката пропускате тренировките си редовно, покрай срещите ви по заведения, започвате да хапвате по-обилно и скоро, докато се усетите, ще изпънете дрехите по шевовете. Ето и няколко начина как да се опитате да предотвратите този почти неизбежен процес.

"Когато се чувстваме комфортно в една връзка, ние започваме да си създаваме нови навици, които не винаги са добри за нас", казва Ейми Горин, доктор по психология в Университета в Кънектикът. Тя е идентифицирала пет вида поведение, които могат да доведат до сериозното ни напълняване, след като открием нашата половинка. Не се притеснявайте – има как да не го правим.

1. Храните се навън почти всеки ден...

Когато сте необвързани, вие сте склонни към по-здравословен начин на хранене и по-често хапвате у дома. Но когато започнете връзка, броенето на калории замира и се наслаждавате на всяка вечеря, дори да тя е във верига за бързо хранене, стига да сте в компанията на любимия. Това е пагубно за вашата талия.

Ключът - Хранете се у дома.

Да си готвите заедно може да бъде много интимно преживяване. Освен това, можете да контролирате мазнините и калориите, които ще погълнете, като избирате по-здравословни съставки за вашите ястия. Жените често гладуват през деня, но когато излезат вечер с любимия, се нахвърлят върху храната. Ако сте в хубаво заведение няма да можете да вечеряте само кофичка обезмаслено кисело мляко и парче плод.

2. Не ставате от леглото

Или от дивана. Или от където и да било, но така и не стигате до фитнеса. Проучване от миналата година доказва, че двойките, които живеят заедно от две или повече години са по-малко активни физически, а жените са по-затлъстели. Това се случва, защото дамите предпочитат да прекарват повечето си свободно време с половинката си и занемаряват така нареченото си „лично време".

Ключът - Запалете и половинката си по спорта.

Друго проучване доказва, че жените, които спортуват в компанията на партньорите си, отслабват повече от тези, които ходят на фитнес сами. Когато двойките правят нещо заедно, е по-вероятно те да се запалят и да го превърнат в свой ритуал като взаимно си действат мотивиращо.

3. Започвате да ядете същите порции като него

Трудно е да се придържате към малка порция, когато любимия ви изяжда по 2000 калории на хранене. Без да искат дамите си поръчват или си сервират еднакви порции като тези на любимия. Те обаче забравят, че мъжете трябва да консумират между 500 и 1500 калории повече от тях.

Ключът - Сервирайте си в по-малка чиния.

Нека вашата порция да е около 3/4 от порцията на половинката ви. Яжте това, което ви се яде, но в по-малки количества. За съжаление жените горят с 26% по-малко калории от мъжете.

4. Хапвате едни и същи калорични храни

Може да не купувате чипс за себе си, но когато той се намира на масата, хрупате от него наравно с половинката си. Едно проучване от Университета по хранене в Нюкасъл установило, че е по-вероятно жените да придобият хранителните навици на мъжете си, отколкото обратното.

Ключът - Сложете си лимит.

Имате две възможности – да си сложите от неговия чипс в малка купичка и когато я изпразните, да спрете. Или да си намерите по-здравословна алтернатива и докато той гребе от кутията със сладолед, вие да си обелите няколко ябълки.

5. Щастливи сте

Изследванията показват, че това, което е добро за сърцето, може да е лошо за размера на ханша и бедрата. Изследване, публикувано миналата година в списание "BioPsychoSocial Medicine", твърди че щастливите хора се справят по-безуспешно с диетите от тези, които имат по-негативна нагласа в живота.

Ключът - Мерете се на кантара редовно

Страхотно е да приемате тялото си с всичките му недостатъци, но ще ви е трудно да се чувствате добре, ако всичките панталони ви отеснеят. Проучванията показват, че ако качите повече от 5 килограма, теглото ви може да хвръкне нагоре като балон с хелий.

Затова мерете се редовно и взимайте мерки докато е време. В проучване на Duke University се твърди, че жените, които са свалили до 10 % от теглото си, са подобрили значително сексуалния си живот. Изследванията показват, че хората, които са по-активни и по-доволни от тялото си изпитват по-голямо удоволствие от секса. А това си е сериозна мотивация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

M ( преди 11 години )
Ива ( преди 11 години )
Абсолютно вярно е, уви, все едно аз съм писала статията :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар