IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете и жените все още са от различни планети

16 декември 2012 07 12

20 години след издаването на книгата „Мъжете са от Марс, жените са от Венера“

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Един от най-тревожните ефекти на феминизма е демонизацията на половите различия. Естествено, половете се различават и това няма да се промени, но винаги ще се обсъжда.

Една от култовите и най-поучителни книги за сложната комуникация между двата пола си остава тази на американеца д-р Джон Грей от началото на 90-те - "Мъжете са от Марс, жените са от Венера".

Някои от прозренията на д-р Грей изглеждат старомодни днес, но природата на мъжете и жените не се е променила много дори и след 20 години.

Ето и няколко цитата от книгата, които са актуални и до сега:

Когато мъжете се чувстват добре, те са най-мотивирани да угодят на една жена.

Тоест, колкото повече живота на мъжа е в ред, толкова повече той има глад за жена, с която да го сподели.

Когато един мъж прави нещо, което да накара една жена да се чувства специална, той е още по-привлечен от нея.

Тоест, мъжете са привлечени от жени, които могат да покажат задоволство. Един мъж не иска да бъде с жена, която не спира да изразява негативни чувства и мисли.

Да не бъде желан е вид бавна смърт за един мъж. Той има нужда да се чувства оценен, значим и добре приет.

Тоест, мъжете са най-мотивирани, когато се чувстват нужни и имат възможността да докаже потенциала си. Когато един мъж чувства, че не може да се докаже пред една жена, той започва регрес към старите си егоистични начини на съществуване от преди връзката.

Прекалено много интимност, получена твърде бързо и твърде лесно, може да накара мъжа да се отдръпне от жената.

Тоест, когато един мъж е привлечен от някоя жена, той се вълнува и иска да я направи щастлива, давайки най-доброто от себе си. Но ако той се чувства презадоволен от нея, тогава за него интригата свършва и няма смисъл да продължава да я преследва.

Докато мъжът се стреми да разбере дали иска да продължи с тази връзка, жената поставя въпроса, на къде отива тази връзка (дали върви към брак или не).

Тоест, така жената започва да става несигурна и да преследва мъжа със своите очаквания за бъдещето. Когато един мъж спре да преследва жената, нейната задача е да го заинтригува отново, а не да му говори за брак и деца.

Мъжкият цикъл на интимност е като ластик. Той ту се приближава, ту се отдръпва и това се повтаря.

Един мъж се отдръпва, за да покаже нуждата си от независимост или автономия. Когато той се докаже, изведнъж отново ще почувства нужда за любов и интимност.

Ако един мъж не получи възможност да се отдръпне, той никога няма да изпита ново желание за близост, а ако жената настоява за непрекъсната интимност, тогава той ще се опита да избяга и да се дистанцира.

Когато една жена преследва дълго време мъжа със своя гняв, това може да го накара да се откаже от нея завинаги.

Жените се нуждаят от:

грижи

разбиране

отношение

преданост

утвърждаване

успокоение

Мъжете се нуждаят от:

доверие

приемане

признателност

възхищение

одобрение

насърчаване

Интересът на един мъж трябва да бъде активен.

Ако един мъж открие, че мисията на жената е да му угоди, той също ще се фокусира върху това как тя може да му угоди. Ако тя иска да го преследва, той с радост ще седне и пасивно ще получава това, което тя му дава. Това няма да я направи щастлива. Когато той усети, че тя е нещастна, тя става все по-малко интересна за него и привличането намалява.

Начинът, по който една жена може да накара мъжа да се чувства добре е като му даде възможност той да задоволи нейните нужди. Без тази своя цел той е мъж без работа.

Трите най-атрактивни (за мъжа) характеристики на женствеността:

1. Самоувереност и самоуважение.

2. Възприемчивост и способност да получи това, което ѝ е дадено от мъжа и по-малко негодувания. Положителна нагласа във всяка ситуация.

3. Отзивчивост. Мъжът обича усмихнатата жена. Това го кара да си мисли, че той стои в основата на тази нейна усмивка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари