IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовните уроци, които може да научите от животните

23 февруари 2014 11 40

Животните са сладки и очарователни създания, от които човек може да научи много за любовните взаимоотношения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Макар човекът да е съществото с най-голям интелект на Земята, хората имат безброй недостатъци и в много отношения могат да взимат пример от животните. Те са естествени, непринудени и много по-отдадени на любовта.

Всъщност различните животни изразяват своята обич по различни начини. Колкото и странно да ви звучи, за известен период от време опитайте да живеете живота си, както те го правят и ще видите разликата. Може би любовният ви живот е имал нужда точно от това.

Пингвините: При тях комуникацията е ключът към любовното щастие. Пингвините винаги са със своите партньори. Разделят се единствено, когато трябва да ловуват или са изправени пред екстремни зимни условия. Тези птици прекарват време и с други двойки пингвини и дори си организират общи разходки.

Американски черни лешояди: Тези птици се отнасят изключително сериозно със своите половинки. Двойката е постоянно заедно през цялата година и дори лешоядите споделят родителските си задължения. Образуват сплотени семейства.

Маймуни: Те изразяват своите чувства и привързаност по различен начин. След скандал с партньора си те винаги се сприятеляват отново и установяват мир. Маймуните са много социални същества и обикновено живеят в хармония в семейства, състоящи се от много членове.

Антилопи: Представители на дик-дик бродят в групи и по-рядко се отклоняват сами. Изследователи са установили, че мъжките антилопи обикалят, за да покрият миризмата на своята половинка, така че други антилопи да не могат да я проследят. Женските дик-дик също не показват интерес от чифтосване с други мъжки, освен със своя партньор.

Лебеди: Тези птици са символ на чистота и любов. Те също имат партньор за цял живот. Ако единият лебед умре, другият не търси негов заместник. Той остава сам до края на живота си. Лебедите обичат да показват любовта си, като поклащат главите си или пък ги обединяват, така че пространството помежду им да оформя сърце.

Котки: Макар че котките имат по-лоша репутация от кучетата по отношение на показване на обич, те имат свой собствен начин, по който да покажат, че ги е грижа за тяхната половинка. Обикновено се „гушкат“ и облизват, засвидетелствайки внимание и любов.

Жирафи: Обикновено мъжките жирафи флиртуват с женските, като се хранят около тях. Друг техен подход е вплитането на вратове.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Коко Динев ( преди 10 години )
Човекът е едно от най-гнусните и долни същества на тази планета. Повечето животни определено ни превъзхождат по някои критерии.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар