IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога бракът ви е лишен от любов

9 декември 2018 16 15

Знаците, които издават, че любовта си е отишла

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Може ли един брак да оцелее без любов? Отговорът не е еднозначен – при някои се получава, по-емоционалните натури предприемат по-радикални мерки, когато любовта изчезне от отношенията им със законната половинка.

В началото е трудно човек да си представи, че семейният му живот няма да е цветя и рози, както в началото на връзката и че отношенията с любимия човек могат буквално да замръзнат. Но знаците у много семейства са налице. Ако ги забележите и в своята връзка, значи сте на път да изпаднете в състояние на брак без любов. За какво да следите:

„Аз“, а не „ние“

Когато любовта изчезне между вас и половинката, вече започвате да възприемате себе си в единствено число и спирате да мислите за другия. НИЕ става АЗ. В случай, че се уловите, че мислите в единствено число, значи вече сте изстинали към човека до себе си.

Дори не се ядосвате на половинката

Друг сигнал, че вече не питаете силни чувства към съпруга/та си е липсата на каквито и да е емоции спрямо него/нея – дори гняв. Ядът е нормално чувство и може да го насочите към хора, за които ви пука. Ако човекът до вас не може да пробуди дори подобна емоция у вас, значи бракът ви е лишен и от положителните чувства.

Нямате общи приятели

Общите занимания и приятели са нещо съвсем нормално за двойките със здрав брак. Дистанцията между двама души може лесно да бъде усетена и от факта, че те вече нямат обща среда, а всеки предпочита да се забавлява сам, напълно изолирано от другия.

Не комуникирате със семейството на другия

Ако нямате желание да комуникирате и да поддържате близост с роднините му/ѝ, по всяка вероятност търсите дистанция и от него, което означава, че бракът ви вече е лишен от любов и топлина.

Не ходите заедно по почивки

В началото на брака ви бяхте неразделни, а сега не можете дори да си представите да почивате с него/нея за уикенд. Ако не търсите близост и не желаете да прекарвате време насаме с него/нея, то очевидно любовта във вашия брак вече липсва.

Не се чувствате виновни, когато правите нещо, което го/я дразни

Когато спрете да се чувствате виновни дали наранявате чувствата на съпруга/та си, това означава, че вече не ви е грижа за него/нея.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 5 години )
tolkova poznata tema. do krainosti.otdavna minalo v li4nia mi jivot.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар