IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Как да се държите след като ви изневерят

18 септември 2019 18 00

Ето 6 неща, които да не правите

Istockphoto

Изневярата е нещо, което не всеки може да преглътне. Когато човек разбере, че са го предали, му се иска да сложи край на връзката и да избяга надалече. Сълзи, караници, взаимни обвинения, недоспиване, съпътстват много двойки, които преминават през този труден момент в отношенията им.

Раздялата е един от изходите при изневяра. И докато някои си тръгват по пътя оставайки приятели с човека, който ги е наранил, други правят драми и не могат да го преживеят. Има и друг вариант – компромисът да останат заедно и да забравят за станалото.

Дори и да продължат връзката, чувството, че изневярата може да се повтори, не изчезва лесно. Ако вие сте точно в това положение, ето как да се държите и какво точно да не правите, за да върнете отново страстта:

двойка

IStockphoto

Не игнорирайте изневярата

Колкото и да се преструвате пред половинката, че всичко е наред, вие постоянно мислите за изневярата. Няма как да игнорирате такова нещо от съзнанието си. А и по този начин ще откриете кои са причините, довели до нея.

Помислете как се чувства партньорът ви, дали му липсва нещо или просто е бил изкушен от друга жена/мъж. Не бива да говорите и му/ѝ напомняте постоянно за грешката, но е добре да поговорите и да си кажете всичко, което ви тежи. Така ще изгладите неразбирателствата и ще заздравите връзката.

Не отмъщавайте

Много мъже и жени, които са по-чувствителни и изпитват ревност, побесняват веднага щом разберат, че са им изневерили и започват да кроят планове как да отмъстят. Може би в момент на ярост искате да строшите неговата/нейната кола или да си намерите някой друг, с когото да покажете, че заслужавате нещо по-добро, но не го правете. Сега и за двама ви е важно да намерите хармонията, която ви е нужна и да преодолеете кризата заедно, подкрепяйки се през цялото време.

двойка

IStockphoto

Без обвинения

Научавайки за изневярата, не си мислете, че вината е ваша. Има случаи, в които жените размишляват надълго и нашироко за това какво са направили, че мъжът е споделил леглото си с друга. Излишната тревожност не е помогнала на никого. Не се обвинявайте, защото не вие сте човекът, който трябва да се извини.

5 знака, че бившият не ви е преживял

Нападките към другия също няма да помогнат, дори може да го настроят против вас.

Не използвайте изневярата при спорове

За да преживеете случилото се, не натяквайте за него при всеки удобен момент. Жените и мъжете обичат да припомнят минали неща по време на спор, само и само да ги признаят, че са прави. „Може да се държа по този начин, но не съм тази, която изневерява с чужди мъже“ не е най-подходящата фраза, която може да кажете на мъжа, който ви е предал. Това обаче не означава, че не трябва да говорите за болката, просто не бива да издребнявате.

Търпение

Отношенията между вас не могат да се нормализират за няколко дни. След изневяра и на двете страни им трябва известно време, за да проумеят какво се случва и да си вземат поука от случилото се. Затова трябва предимно търпение и повече разговори.

5 качества, които трябва да притежава всеки партньор

Търпението означава и да си поставите някакъв срок, в който да видите как ще се държи този, който е изневерил. Ако нещата не вървят и той/тя продължава да кръшка, най-доброто решение е да му съберете багажа и да се разделите преди нещата да станат по-сериозни.

двойка

Istockphoto

Разговаряйте със специалист

Добре е да разговаряте с някой близък (освен с половинката) за случилото се. Човекът, който ще ви даде най-добър съвет, е психологът или семейният терапевт. Ако в продължение на няколко месеца изпитвате угризения и се чудите дали да не се разделите заради изневярата, потърсете специалист. Няма нищо срамно в това. Той ще ви изслуша, след което ще получите професионални насоки.

Някои терапевти настояват да обсъдят проблемите и с двамата. Поговорете с половинката и отидете. Ако прелюбодеецът не желае да направи това за вас, то едва ли държи на връзката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари