IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко пъти на седмица е „нормално“ да се прави секс

25 октомври 2005 14 08

Колко пъти на седмица е „нормално“ да се прави секс

Всяка двойка тайничко си задава въпроса дали прави „нормално“ често секс. При много от двойките именно този въпрос е повод за много караници

Повечето хора смятат, че честотата на половите контакти е знак за взаимно задоволяване. Щастлива е онази двойка, която има задоволителен сексуален живот, казват хората. И всички подразбират, че това означава секс поне четири пъти в седмицата.

Всъщност честотата на любовните моменти в една връзка са строго специфични. Главните причини, които определят желанието за любовни ласки са няколко- възрастта на партньорите, физическото и психическото им състояние, работа им, и най-вече степента на интимност, която съществува между двамата.

Доказано е, че влияние на сексуалното желание оказват хормоните, а не честотата на контактите. Повечето хора смятат, че има връзка между желанието и честото правене на любов, но не трябва да се забравя, че фактори като умора и липса на време пречат на самия акт, но не и на желанието.

Има много причини, които влияят негативно на сексуалното желание и които нямат нищо общо с влечението на двамата партньори един към друг. Грип, мигрена, предменструален синдром, негативни мисли, стрес- всички тези неща пречат на желанието. Когато човек не се чувства добре в кожата си, е нормално да не иска никой да го доближава.

Ако всеки от нас взима предвид тези прости факти, много от сексуалните проблеми няма да съществуват.

КоментариКоментари