IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сексът е ключът към вечната младост

13 февруари 2006 09 17

Правенето на секс поне три пъти седмично подмладява с десет години

Сексът е ключът към вечната младост

Правенето на секс поне три пъти седмично подмладява с десет години, показва ново проучване на шотландски учени.

Тайната на вечната младост се крие в редовното практикуване на секс, показва шотландско проучване.

Д-р Дейвид Уийкс, ръководител на изследването, обяснява, че сексът е една от причините, поради които на срещите на випуска има хора, които изглеждат с десет години по-млади от бившите си вече съученици.

За да докаже теорията си, той е анкетирал 3 500 души на възраст от 18 до 102 години. Всички те са изглеждали по-млади за годините си.

Тайната на добрия им външен вид, а и на доброто им здравословно състояние, се дължало на факта, че те правя секс поне три пъти седмично.

„В крайна сметка, сексът е упражнение като всички други. Като прибавим към това и огромното количество ендорфини, което се отделя, можем спокойно да кажем, че сексът е ключът към вечната младост“, обяснява д-р Уийкс.

Все пак, освен секса, има и други фактори, които са помогнали на анкетираните да запазят младежкия си вид. Мнозинството от тях са непушачи. Хранят се рационално и не са подложени на стрес.

КоментариКоментари