IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безопасно ли е да използвате слюнката като лубрикант?

3 март 2020 21 00

Какво съветват експертите

Снимка: Istockphoto

Колко често ви се случва сексуалният ви партньор да използва слюнката си като лубрикант между краката ви? А обичате ли орална любов? Да, там също отива значително количество слюнка.

В секса обменянето на лиги е правило и нерядко слюнката се ползва за заместване на лубрикант. Имайки предвид, че доста от болестите, предавани по полов път, се предават на практика по кръвен или слюнков път, е съвсем логично да се запитате доколко е безопасно лубрикирането с тази течност от устата на партньора ви. Ако той има някаква бактериална инфекция, възпалено гърло, ангина, по-добре дръжте устата му далече от интимните си части.

Слюнката му по всяка вероятност ще е пълна с бактерии и вируси, които ще причинят възпаление между краката ви.

Защо трябва да избягвате да ползвате слюнката за лубрикант:

1. Гъбична инфекция

Дори да не сте наясно какво точно съдържа слюнката на партньора ви, тя може да промени вагиналната микрофлора и това да доведе до поява на гъбична/микробна инфекция.

2. Херпес

Ако приятелят ви има или наскоро се е излекувал от херпес, този вирусен агент лесно може да се пренесе на вагината ви, а херпесът в интимната зона е изключително неприятен и болезнен.

3. Претъркване

За разлика от лубрикантите, слюнката изсъхва лесно и не доставя достатъчна „смазка“, което може да доведе до претриване в интимната зона. По-добре заложете на доказани марки лубриканти.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

А.J. ( преди 3 години )
Изобщо като микробиолог ще кажа, *** хем е вредно за жената, не толкова за мъжа. Но статията е полезна по-необразованите да разберат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ема ( преди 3 години )
Ами да, за сега само за от.зад ползвам лубрикант.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
reni12 ( преди 4 години )
Не ни се налага да ползваме лубрикант, въпреки, че минах 40. Само при *** секс ползвам един определен вид от години, Там няма какда мина без лубрикант.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар