IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесна рецепта за чудесни оргазми и сексуална наслада

18 ноември 2011 10 21

Тайната се крие в една проста, 15-минутна медитация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Не, този път няма да ви занимаваме с никакви скрити точки, вибратори и пози.

Сексът е физически акт, но насладата от него, до голяма степен зависи от психическото състояние и това е добре известно на всички, които някога са били подложени на стрес, дните им са напрегнати, а задълженията валят като снежинки преди Нова Година.

Каквото и да си говорим, удоволствието от секса, и най-вече достигането до оргазъм, може да се получи само тогава, когато сме спокойни, отпуснати и в покой.

И въпреки, че в контекста на забързаното ни ежедневие, това звучи по-скоро като хубава приказка, то има един начин, чрез който лесно и бързо да възвърнем баланса у себе си.

И да започнем да правим пълноценен секс. Как ли? Ами с медитация.

Ново британско изследване откри нещо, което всъщност не изненадва много, а именно че жените, които медитират по 10-15 минути на ден, имат много по-пълноценен сексуален живот от останалите.

Според учените, дамите, които овладеят древната индийска техника, по-добре се справят със стреса и изпитват по-голяма наслада от любовния акт.

Експериментът бил направен с група от 44 студенти, 30 от които били жени, като 15 от дамите преминали през 12-седмичен курс по медитация.

След курса, екипът събрал всички участници и им показал няколко еротични снимки. Групата трябвало да опише реакцията си като "спокойна", "развълнувана" или "възбудена".

Учените установили, че студентките, преминали през курс на медитация, много по-бързо достигат до възбудено състояние.

Те също демонстрирали по-голяма самокритичност, по-малко чувство за тревожност и по-голяма концентрация на вниманието.

Как може да си помогнете и вие? Ами, просто се опитайте да медитирате 3 пъти в седмицата за по 10-15 минути, като концепцията на медитацията трябва да бъде такава, че да ви приляга и пасва.

Една от най-разпространените медитации е тази с визуализация на морски плаж.

Прави се прави по следния начин: Застанете в поза лотос, като не трябва да чувствате никакво напрежение. Затворете очи и се съсредоточете в дишането си.

Представете си, че всяко вдишване и издишване всъщност е шумът от размиващите се вълни по пясъка на красив, райски плаж. Представете си, че сте там, спокойни и щастливи.

Разходете се по пясъка, гледайте красивата природа и освободете съзнанието си. Нека всичко лошо изтече от вас и морето го измие. Погледнете към слънцето и небето. Наблюдавайте залеза, докато не се свечери... Постойте още малко в хармония със себе си и лекичко и бавно отворете очи.

Ще се почувствате пречистени, спокойни и заредени с положителна енергия.

Автор - снимка

КоментариКоментари