IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкрасяване и секс: Вървят ли ръка за ръка?

10 септември 2016 15 15

Колко време трябва да чакате след някои процедури, преди да се отдадете на ласки с любимия

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Жените полагат много усилия, за да бъдат привлекателни и секси. От строгия режим, през спорта до болезнените и досадни разкрасителни процедури – всичко в името на суетата и самочувствието. Някои от „ритуалите за красота“ обаче може да объркат за кратко любовния ви живот. Ето и с кои трябва да внимавате и защо:

Коламаска и лазерна епилация

„И двете процедури временно отварят космените фоликули, така че може да усетите раздразнение върху кожата и да станете по-податливи на инфекции“, казва Емили Уайс, дерматолог от Масачузетс.

Скорошно изследване твърди, че тези малки разкъсвания на кожата при процедурите увеличават риска от заразяване с някои болести, предавани по полов път. Така че по-добре задръжте поне 24 часа след обезкосмяването преди да правите секс, за да може кожата да се успокои, а космените фоликули да се свият.

Пилинг на лицето

Без значение дали пилингът е химически или не, кожата на лицето вероятно ще се зачерви и ще стане по-чувствителна. При някои дами дори би могло да се стигне до подуване. Най-малко целуването и извършването на орални ласки ще ви причинят дискомфорт. 24 часа са достатъчни положението да се успокои.

Ботокс

Няма проблем да се отдадете на бърз секс, ала оставете любовната предигра за след денонощие. Когато сте третирали лицето си с ботокс, е хубаво да не правите гримаси и да го държите максимално обездвижено в рамките на 24 часа, докато веществото се разнесе, абсорбира и намести в кожата правилно, обясни Уайс.

Изкуствен тен

Изчакайте няколко часа със секса, ако сте минали „сесия“ с изкуствен тен. Така няма опасност той да се разнесе по тялото на партньора ви, по чаршафите или да се размаже неравномерно по вашата кожа и да станете на петна.

Самият препарат за впръскване не ухае особено приятно, така че и изживяването ще е по-хубаво за двама ви, ако има достатъчно време да засъхне и вие да си вземете спокойно душ и да ароматизирате кожата си.

Маникюр

Освен ако не залагате на модерните лакове с печене, гелове и акрил, почакайте няколко часа след маникюра, докато се уверите, че е изсъхнал напълно. Би било доста глупаво да престоите час на стола и след това да съсипете всичко, защото ви е ударил нагонът.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари