IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Той е много по-богат от мен, има ли шанс връзката ни?

26 февруари 2020 17 50

Вижте какъв е отговорът на психолога

Снимка: Pixabay

Аз и моето гадже сме от различни светове и това ме притеснява. Той има шикозна къща и готина кола, а аз живея с родителите си в малък апартамент, баща ми е инвалид. Не мога да си позволя много от това, което той може. Въпреки факта, че имаме общи интереси и предпочитания към музика и книги. И въпреки това се чувствам неловко, защото той е много богат. Освен това понякога неговите „нарцистични“ мисли ме плашат. Струва ли си да продължа тази връзка и какво да правя със съмненията си?


Олга, на 21 години

Първо бих искала да попитам за „нарцистичните“ мисли на вашия партньор. Как разбирате значението на думата „нарцистичен“? Действа ли като нарцис?

Нарцистичните личности имат голямо самочувствие, нужда от постоянно възхищение и го изискват от другите. Често напълно незаслужено, отговаря психологът Липкина пред psychologies. Те искат идеални хора, които да ги заобикалят. Те считат себе си за по-важни, очакват, че всеки веднага и без съмнение ще направи това, което очакват. Те не признават нуждите, желанията, чувствата на другите хора. Не ги уважават и не ги вземат под внимание. Такива хора имат лош контрол над емоциите си, нетолерантни и озлобени са и лесно могат да се обидят.

Виждате ли партньора си в това описание? Усещате ли нещо в него, което ви плаши? Сигурна ли сте, че се съмнявате заради къщата и колата му, а не заради личните характеристики? Определете кое е важно за вас в една връзка. Какво е и какво липсва. Можете ли да говорите откровено помежду си? Чувствате ли се в безопасност до партньора си?

Освен това може да не се считате за достойна партньорка заради различното социално ниво. Може би това се дължи на родителските нагласи, на детството. Но пък живеем в общество, в което няма пречки за успеха. Сега невъзможното стана възможно, има преоценка на ценностите. Изборът е ваш. От вас зависи да решите на какво сте способни, какво е вашето ниво.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари