IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Изневерих в началото на връзката, ще има ли прошка?

4 декември 2019 18 00

Вижте какво отговаря експертът

Снимка: Pixabay

Познаваме се от 7 години, мъжът, когото обичам е с три години по-малък от мен. Дълго търсех мъж до себе си, но не му обръщах внимание заради възрастта му. И тогава се влюбих. В самото начало на връзката, когато още не беше ясно дали ще бъдем заедно, спях с друг. И сега, след известно време, любимият ми разбра за това. Той не може да прости, но се опитва да бъде с мен. През цялото време ми припомня за тази изневяра. Не вярва на думите ми, иска действия. Какво да направя, за да си възвърна доверието?

Ина, 24 години

Ина, най-директният път е да попиташ директно мъжа до теб какви действия иска. И независимо от това дали можете да ги реализирате, предлагам да си поговорите за чувствата.

Попитайте го какво е чувствал тогава и сега, как преживява това предателство. Такива разговори помагат да излязат наяве скрити чувства, да се сложи край на ситуацията и да се възстанови интимността. Преди да говорите, съгласувайте правилата.

Говорете само за вашите чувства. Без обобщения или обвинения, без предположения. Опитайте се да не прекъсвате, въпреки че това не е лесно.

Случва се двойките в продължение на много години да отиват към ситуация, в която единият партньор постоянно обвинява. А този, който е направил грешка – да живее с постоянна вина.

Вината и обвинението влияят зле на връзката и щастието няма как да се настани. Затова е важно в един момент наистина да се сложи край. Ако това ви звучи като вашата ситуация и бихте искали да прекъснете този кръг, тогава има смисъл да започнете от вашата вина.

Ако все още усещате вина след подобен разговор – отново можете да се извините.

И не допускайте обвинения срещу себе си. Всичко останало за да има прошка, трябва да свърши само вашият мъж.

Станислав Ефремов, експерт, psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари