IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Съпругът ми ме напусна, но не иска развод

22 октомври 2019 18 00

Какво означава поведението му?

Снимка: Pixabay

Съпругът ми ме напусна преди два месеца, напълно неочаквано за мен. Прочетох негова кореспонденция по телефона за любовта му към една жена. Обясни ми, че е уморен от мен и те са просто приятели с това момиче. Той си тръгна, но не иска да се разведе. Всеки път ме измъчва и ме кара да се съмнявам, че всичко е приключило. Сънувам всяка вечер, събуждам се смазана от усещането, че съм предадена. Съмнявам се дали аз не съм виновна за края и не съм унищожила всичко. Какво означава поведението на съпруга ми?
Юлия, 22 години

Питате какво означава поведението на съпруга ви, нека се опитаме да го разберем. Вие сте намерили кореспонденция с друга, а той си е тръгнал. Често се случва да бъдем излъгани, когато се опитваме да разберем какво чувства другият човек, особено ако го обичаме.

Ако смятате, че съпругът ви е запазил чувствата си към вас, попитайте го дали това е така. Ако твърди, че все още ви обича, попитайте защо не е с вас. Ако отговорите са витиевати, помолете да бъде ясен, така че и петгодишен да разбере. Тази техника внася яснота в сложни и продължителни разсъждения, в които можете да се объркате. Може да попитате и защо не иска развод.

Имам чувството, че искате да върнете съпруга си. Това желание може да спре естествения процес на преживяване на загуба на отношения. А съмнението, което ви измъчва е може би заради желанието ви да намерите и поправите грешката, така че съпругът ви да се върне.

Ако успеете да „пуснете“ връзката и да насочите вниманието си към общуването с други хора, работа, хобита или други отношения, тези съмнения ще намалеят значително. И ще се почувствате по-силна. Това в никакъв случай няма да попречи на съпруга ви да се върне, ако иска. И ако вие сами искате пак връзка с него.

Искам да коментирам и вашата фраза „може би аз съм унищожила всичко“. Връзката е отговорност и на двамата. Ако нещо не е допаднало на вашия съпруг, негова отговорност е да го каже преди да се разделите.
Станислав Ефремов, psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари