IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Хубава съм, поддържана, но мъжът ми изневерява. Защо?

27 октомври 2019 18 00

Наталия: Примирих се с една любовница, дойде друга

Снимка: Istock

Година след сватбата научих, че съпругът ми има афера с жена, осем години по-възрастна от него. Тогава очаквах първото си дете и му дадох да избира. Той остана в семейството, но не изостави и любовницата си. Връзката им продължи седем години. Преди две години в живота му се появи друга жена. С първата любовница се борих дълго, звънях ѝ, писах ѝ, заплашвах я, но не постигнах нищо. Опитах и аз да имам извънбрачна връзка, не се получи. Примирих се с нея, живея с децата си. Сега съм бременна за трети път, съпругът ми наистина искаше това бебе. Той е грижовен баща, обича децата, гордее се с тях, помага. Не искам да се развеждам, чувствам, че той ме обича. Но защо тогава изневерява? Ревността и негодуванието ме задавят, понякога децата виждат нашите кавги. Аз съм хубава, добре поддържана, всичко е наред и в леглото. Защо тогава ситуацията не е наред?

Наталия, на 34 години

Началото на писмото не е напълно ясно. Пишеш, че си поставила съпруга си пред избор. Той е избрал семейството, но не е изоставил любовницата си. Изборът обаче предполага, че човек се спира на едно нещо. Оказва се, че съпругът просто е решил ситуацията в негова полза. И вие сте приела, съгласила сте се да станете част от любовния триъгълник.

Традиционно се смята, че мъжът е полигамен по природа. И много жени гледат през пръсти на извънбрачните връзки на съпрузите. Става въпрос повече за вътрешните договорености със съпруга и вашето приемане. Запитайте се – какви са границите между вас и вашето семейство. Съдейки по факта, че съпругът продължава да се среща с любовницата си в продължение на седем години, вие сте съгласна с подобно развитие. Затова не е изненадващо, че той е започнал връзка с друга жена.

Причините може да са различни, докато някоя от страните не иска да сложи край на това. Просто не е задължително бракът да остане приоритет. Страничните връзки траят години, което означава, че по някаква причина съпругът ви има нужда от тях. И той не изневерява заради красотата или възрастта.

Препоръчвам ви да се запитате сериозно – колко дълго искате и можете да сте част от този любовен триъгълник? Той унищожава живота ви, доверието е напуснало семейството. Всъщност вие живеете в лъжа. Готова ли сте да промените ситуацията?

Светлана Картинина, психолог, psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

............. ( преди 4 години )
mmdaaaa,naistina obojavam muj , s kogoto oba4e ne se otnasiam kato opisanite tuk slu4ai .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар