IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Мъжът ми си тръгна след 10-годишна връзка, нямам доверие на никого

25 февруари 2020 17 50

Какъв е съветът на психолога

Снимка: Pixabay

След десетгодишна връзка, мъжът, с когото живеехме на семейни начала и имаме дъщеря, „срещна истинската си любов“. На раздяла каза, че никога не ме е обичал – „просто му било удобно“. Минаха три години, болката отшумя, дори понякога общуваме, когато вижда дъщеря си. Но проблемът е, че не мога да наглася личния си живот – мъжете виждат в мен или приятелство, или възможността за бърз секс. Никой не иска сериозна връзка. А аз искам да създам семейство отново, но в същото време разбирам, че не мога да вярвам на мъжете. Какво да направя?


Дарина, на 35 години

Да, първото и най-важно нещо, което губим след подобна раздяла, е доверието, казва психологът Светлана Картинина. Имали сте връзка, живеели сте като семейство и сте правили планове за бъдещето. И тогава ви предават два пъти – мъжът не само е отишъл при друга жена, но е признал, че не изпитва и чувства. В такава ситуация няма как да не бъдете силно наранена.

Но за да изградите нова връзка, трябва да си възвърнете увереността. Сега не вярвате на мъжете и те не ви се доверяват, затова получавате само съмнителни оферти. Важно е да разберете защо привличате мъже, които са готови само за мимолетни връзки, какво излъчвате към тях. Може би сте твърде „лека“ и това ги привлича. Или, напротив, показвате строгост и недостъпност, която ги плаши и не са готови за повече.

Казвате, че някои ви виждат като приятел. Знаеш как да се сприятелиш с мъже и това е прекрасно. Приятелството с времето може да се развие в романтична връзка.

Помислете от какви мъже се интересувате. Как изглеждат, какво правят, какво ги вълнува тях. А сега вижте себе си днес. Можете ли да направите съпоставка? Може да се наложи да поработите върху себе си, за да постигнете желания резултат.

Само чрез преодоляване на болката ще бъдете готови за следващата стъпка. И докато страхът живее в сърцето, в него няма място за нов.

Съществува общо мнение, че ако човек знае как да „пусне“ недоволството и не се страхува от интимност, той може да изгражда все повече и повече нови отношения. Близостта почти винаги е свързана с вероятността от болка – колкото по-близо е партньорът, толкова повече болка може да ни причини. Но ако не поемаме рискове, тогава не получаваме това, което толкова много искаме.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари