IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Съпругът ми не изкарва пари, но иска пак да се съберем

24 декември 2019 21 00

Какъв е отговорът на психолога?;

Снимка: Pixabay

Съпругът ми не издържа семейството, не иска да промени начина си на живот и работа. Обвинява ме, че аз съм причината да се разпадне връзката ни. Отдръпнах се от него, сама изкарвам прехраната, осигурявам себе си и децата. Имаме две, те обичат много татко си. Срещаме се редовно, съпругът ми ги води на уроци. Притиска ме, иска да се съберем отново. Когато го попитам за пари отвръща: „Не мога да печеля, аз работя с главата си. Ще заживеем нормално като семейство, тогава ще има пари.“ Ситуацията не се е променила повече от година. Съпругът ми ме манипулира, тъй като децата имат нужда от него. И искам да съхраня връзката им. Даваме страшен пример на децата, какво да правя?

 

Ирина, 46 години

 

Ако ви разбирам правилно, разделили сте се със съпруга си, защото той печели малко. Не знам дали винаги е било така, но в момента те притеснява. Въпросът е дали да се разделиш със съпруга си или да оставиш всичко както е. Разбира се, не мога да взема решение вместо вас, но мога да помисля какво се случва между вас. Бих ти препоръчала да си припомниш какво те привлече към мъжа ти, какво ти хареса. В края на краищата сте се събрали не заради пари, влюбили сте се в нещо друго.

Пишеш, че се срещаш със съпруга си само заради децата, струва ти се трудно да мислиш за чувствата, които все още изпитваш към него. А има ли ги? Чувствата се променят с течение на времето. Да, някога сте били влюбени, но сега имате две деца, семейство, чувствата са се трансформирали.

Опитайте се да допуснете мисълта, че съпругът ви е такъв, какъвто е и никога няма да се промени така, както искате. Можете ли да живеете с него? Или ще бъде толкова непоносимо, че връзката ще се превърне в безкрайна кавга и спор?

Намерете своите плюсове. Например, той не печели достатъчно, но се разбира много добре с децата, може да се грижи за тях, да помага в къщата. В крайна сметка не всяка двойка трябва да се движи по някакъв обществен стандарт. Понякога една жена се справя много по-успешно с финансите.

Наталия Тонких, психолог, psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари