IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Мъжът ми изневеряваше 10 години и не разбрах

15 декември 2019 18 00

Защо е поддържал илюзията за брак?

Снимка: Pixabay

Женени сме от 22 години и имаме две деца. Преди два месеца съпругът ми каза, че има друга. Работят заедно, а той е с нея от 10 години. Каза ми, че е бил доволен от всичко в нашето семейство, но сега любовницата му е бременна и ще заживее с нея. Защото вярва, че е нужен там. Не мога да разбера как беше възможно да живее двоен живот толкова дълго? По принцип всичко беше наред, не е ходил в командировки, винаги уикендите и празниците прекарваше вкъщи. Да, понякога се карахме, през последните шест месеца по-често от обикновено. Но кой не се кара? Трудно ми е да се успокоя, имахме толкова много общи планове. Освен това той самият планираше нашето бъдеще. През цялото време си задавам въпроса: Как не забелязах? Защо не си е тръгнал преди? Защо сега реши, че има нужда да бъде с нея? Защо децата ни са по-малко важни от това неродено бебе? Ако тези взаимоотношения са толкова сериозни, не разбирам защо през всичките тези години той внимателно поддържаше илюзията за нашия брак?

Наталия, 43 години

Наталия, това наистина е много трудна ситуация, която причинява страдание. Може би съпругът ти си тръгва точно сега, защото другата жена е започнала да го манипулира и мачка. По време на бременността тя се чувства уязвима и ако например е имала заплаха от спонтанен аборт, тя може да е настояла да бъде винаги до нея. Чувството му за вина може да е заговорило.

Как ще протече връзката им не се знае – двамата не са живеели заедно, никога не са били семейство.

Имате 22 години брак зад гърба си и, както пишете, доста щастлив. Това е основният му опит от семейния живот. Моето мнение може да изглежда невероятно, но мисля, че имате по-голям шанс от другата жена.

В същото време лъжата му няма да бъде заличена – той ви е изневерявал, а впоследствие и ви е зарязал с децата. Ако той казва, че с него преди всичко е било наред, това означава, че му е било по-удобно да живее с теб, а с другата се е срещал сравнително рядко извън работното им време. По някаква причина тя се е съгласила с това. Сега този стабилен модел се е сринал.

Дали детето му ще го задържи, ако връзката не се получи, не е известно. Но готови ли сте да го върнете обратно, знаейки, че десет години съвместен живот са били лъжа? Можете ли да се доверите, да се чувствате сигурни отново?

Когато любовта е споделена между няколко партньора, чувството за изключителност изчезва. След предателството на съпруга е необходимо да се възстанови самочувствието.

Дори да ви се струва, че сте „счупени“, не забравяйте, че вашата личност не е в ръцете на друг. Това не определя вашите лични качества.

psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 4 години )
единствено решение - чупката!!!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар