IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Личен опит: Живея с мъж от 10 години, но не е моят живот

8 декември 2019 18 00

Не чувствам радост от нищо, а скоро ще му родя дете

Снимка: Pixabay

Живея с мъж от десет години, бременна съм с първото си дете. Но не чувствам радост от живота, дори се чудя защо изобщо реших да родя. По-скоро заради родителите на партньора ми, те искаха внуци. Но въпросът е друг – струва ми се, че не живея собствения си живот, сякаш душата ми помни някакъв минал живот – щастлив, пълен с многообразие. Постоянно сънувам, обичам нощта и мразя сутринта, когато трябва да се събудя и да започне сивото ежедневие. В главата ми има различен живот и аз съм различна там, с друг човек до мен. Измислям различни ситуации за себе си, изживявам ги. Писнало ми е, понякога искам да свърши всичко веднъж завинаги.

Алена, на 31 години

Дали животът ти е бил безинтересен през всичките тези години? Пишеш, че искаш да си различен човек, но кой? Искате ли да живеете с друг мъж и какъв е той? Винаги ли сте фантазирали за друг живот или всичко е започнало след определени събития?

Говорите за това, което се случва, сякаш сте била окована и принудена да живеете с фалшив паспорт и фалшив съпруг, да имате бебе и да се събуждате всеки ден, осъзнавайки, че не живеете по начина, по който се стремите. Но това не е така. Най-вероятно по някаква причина вие сами сте се оковали.

Ще се осмеля да предположа, че сте се отказала да поемете отговорност, да положите усилия за създаването и изпълнението на вашия план за живота ви.

Ако искаме нещо конкретно от себе си и от живота си, трябва да определим целите, да се придвижим към тях, да дадем всичко от себе си. И без да правим това, което искаме, ние наистина не живеем собствения си живот.

Трябва да оставите настрана страха. Ще ви трябва смелост да се върнете към себе си. Цялото общество ще се опита да ви спре, ще ви осъдят. Но дори и целият свят да ви осъди, това е много по-добре, отколкото да останете нещастна. И да живеете фалшив живот.

Написахте, че „понякога искате всичко да свърши веднъж завинаги“. Ако продължават да ви идват тези мисли, определено трябва да попитате за подкрепа при психолог.

Арина Липкина, psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари