IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледен подарък за половинката: Какво да вземете, в зависимост от езика на любовта?

22 декември 2020 18 00

Тайната за най-добрата изненада

Снимка: Pexels

Избирането на перфектния подарък за партньора ви може да бъде сложно, особено ако той не е от типа, който намеква точно какво иска всяка година. Но има един начин да бъдете сигурни, че вашата половинка ще хареса това, което ще им дадете. Тайната е в избирането на подарък въз основа на тяхното изразяване на любов.

Какво всъщност представляват езиците на любовта и откъде да научите този на партньора си?

Езиците на любовта са концепция, създадена за първи път от Гари Чапман – автор и брачен консултант, който е написал книгата „5-те любовни езика“. В наши дни терапевтите и експертите по взаимоотношения често използват този метод, за да помогнат на клиентите си да се разберат по-добре. „Мислете за любовния език на вашия партньор като за начин, по който той разбира любовта и предава чувствата си“, казва Шанън Гънип пред InStyle. Тя допълва, че както има езикова бариера между различните страни, така може да се получи раздалечаване между двама души, ако те говорят различни любовни езици.

„Начинът, по който единият партньор общува любовно, може да не бъде напълно разбран и оценен като любов от другия. Това може да остави двамата объркани и често да предизвика кавги“

Ето защо познаването на любовния език на партньора ви може да е изключително полезно и може да ви помогне да изберете точния подарък за Коледа. Това ще ви гарантира, че човекът отсреща ще се почувства оценен и със сигурност ще го зарадвате.

двойка, любов

Снимка: iStock

Но как да разберете какъв е любовният език на партньора ви? Ако вече не знаете, може да ги помолите да вземат участие в кратката викторина или пък да направите леко детективско проучване сами. „Помислете кога вашият партньор е в особено добро настроение и кога изглежда най-доволен от вас“, предлага Тенеша Ууд – треньор по срещи. Тя добавя, че трябва да се съсредоточите върху това, което прави човека до вас щастлив, а не върху това, което на вас ви харесва да правите за него.

Например, половинката ми е най-щастлива, когато:

- Се събужда до мен, след като сме заспали сгушени на дивана. Тогава техния любовен език може да е физическо докосване.

- Радва се на случайно съобщение, изпратено по средата на деня, в което му/ѝ казвам какво най-много обичам в него/нея. Тогава техният любовен език може да бъдат утвърдителните думи.

- Прекарвате непрекъснато време заедно, без да поглеждате към телефоните си. Тогава техният любовен език може да е качествено време.

- Прибират се вкъщи и се радват, че къщата е чиста и вечерята е готова. Тогава техният любовен език може да бъде акт на служене.

- Радват се, когато се върнете от пътуване и им носите сувенир. Тогава техният любовен език може да се изразява в получаване на подаръци.

След като сте разбрали в коя категория попада вашата половинка, време е да намерите точния подарък. Ето няколко идеи

Физическо докосване

Хората, които ценят физическото докосване, се чувстват най-обичани, когато ги държите за ръка, масажирате ги, играете си с косата им и други. Разбира се, експериментите в спалнята също попадат в тази графа, но не са най-важни.

Коледа -

Снимка: Pexels

Вариант 1: Купете им одеяло

Красивите и топли одеяла сега са на мода, особено за хора, които изпитват безпокойство и искат да избягат от проблемите си. Завиването може да придаде същото усещане като топла прегръдка и да ви замени, когато сте извън дома.

Вариант 2: Запишете се на интимен клас

Подложете се на интимно изживяване далеч от спалнята, което ще ви помогне да научите повече за партньора си и да разберете какво желае. Не е нужно да се събличате, тъй като разговорът тук също е от ключово значение за успешната връзка.

Вариант 3: Поглезете ги с домашен спа ден

Вземете им специален халат, направете им топла вана, масажирайте тялото им и ги накарайте да се отпуснат до краен предел.

Утвърдителни думи

За хората, които имат този любовен език, вашите думи са също толкова важни, колкото и действията ви, а понякога и по-важни. Експертите подчертават, че ако това е любовният език на партньора ви, е добре да им казвате какво чувствате по-често. Като идея за коледен подарък може да помислите за специално писмо, в което изразявате любовта си. За вас може да звучи банално, но за човека отсреща ще бъде всичко.

Вариант 1: Рамкирайте специален спомен

Ако сте женени, помислете за снимки от сватбата или сватбените ви обети, които да поставите в рамка. Ако пък все още не сте минали под венчилото, любовно писмо или значима бележка от началото на връзката ви също биха могли да свършат работа.

списък Pixabay

Снимка: Pixabay

Вариант 2: Направете фотоалбум с послания

Включете снимки на двама ви от началото на връзката до този момент, както и кратки смислени съобщения за качествата, които сте научили и заобичали в партньора си.

Вариант 3: Създайте видеобиблиотека

Ако се чувствате креативни и имате време, Тенеша Ууд препоръчва да запишете няколко видеоклипа, които вашият партньор да възпроизведе в зависимост от настроението, в което се намира. Например, едно клипче за лошите дни, друго, когато мисли за вас и трето, когато иска да си спомни за хубавите моменти.

Качествено време

Този любовен език е свързан с отдаването на цялото ви внимание на партньора, така че най-добрите подаръци за тази категория се въртят около непрекъснато време заедно.

Вариант 1: Пътувайте

Проучете как безопасно да пътувате и да излезете от дома си за уикенда. Необходима е промяна на обстановката и уединеното време заедно, далеч от вкъщи, е важно за всички, особено за тези, които са хоумофис.

Вариант 2: Планирайте романтична среща

Потърсете в интернет списък с въпроси, които насърчават емоционалната близост и ги използвайте. След това планирайте романтична вечеря у дома, където да се редувате да си задавате въпросите. „Това ще създаде някои наистина интимни разговори и ще покаже на партньора ви, че обичате да прекарвате времето си заедно“, казва Шанън Гънип пред InStyle. Допълнителен съвет: Не забравяйте да изключите звука на телефона си.

романтика IStock

Снимка: iStock

Вариант 3: Пробвайте хобито на другия за една вечер

Партньорът, чийто любовен език е качествено време, ще оцени, че посвещавате ежедневието си, проявявайки интерес към нещо важно за него. Ако той/тя обича туризма, вземете раницата си и тръгнете по екопътеки. Ако пък искат уютна вечер у дома, извадете пъзелите и настолните игри и бъдете заедно.

Акт на служене

Това е човек, който цени помощта повече от всичко. Така че вашият подарък за него в този случай е точно това.

Вариант 1: Платете сметката

Това може да е малко сложно в зависимост от връзката ви, но ако споделяте финанси или разделяте сметки, това може да бъде смислен начин да покажете загриженост и че искате да помогнете. „Пандемията е засегнала много хора финансово, така че помощта със сметката може да компенсира много стрес на другия човек“, казват експерти.

Вариант 2: Разберете от какво имат нужда

Намерете конкретна задача, която вашият партньор има в списъка си, след което я зачеркнете. Например, почистване на къщата, изхвърляне на боклука, пазаруване или справяне с училищните задачи на децата.

Коледа -

Снимка: Pixabay

Вариант 3: Вземете им нещо малко, което улеснява живота

Постигането на успех в тази категория, се съдържа във внимателното мислене за това, от което вашият партньор има най-голяма нужда. Това ще покаже, че обръщате внимание на детайлите и запомняте какво са ви казали преди няколко месеца. Ако вашата половинка обича да готви, но няма подходящо оборудване, вие сте на ход. Може да бъде нещо наистина малко, като тиган или готварска книга, но за другия човек ще бъде перфектния подарък.

Получаване на подаръци

За партньорите, чийто любовен език е получаване на подаръци, най-важният аспект е дарът да демонстрира внимание и любов. Така че не мислете, че нещо купено в последната минута ще свърши работа.

Вариант 1: Вдъхновете се

Често хората от тази група не се нуждаят от скъпи или големи подаръци, а по-скоро от персонализирани и уникални, които показват колко добре ги познавате.

Вариант 2: Купете им абонамент

Помислете за абонамент към любимото им списание или онлайн платформа. Може пък да им подарите карта за онзи козметичен магазин, от който никога не излизат.

подарък iStock

Снимка: iStock

Вариант 3: Прегледайте списъка им с желания

Малко нарушаване на личното пространство, но пък ще постигнете сигурен успех. Вижте кои марки харесват или какво точно искат за Коледа. Понякога човек не иска да харчи много пари за себе си, но пък тайно се надява някой да му подари нещо, от което не се нуждае, но непременно иска.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари