IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задайте си тези въпроси, преди да сложите края

3 юли 2022 21 00

Не се поддавайте на емоциите

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Разделите са част от живота. Никой обаче не започва връзка с идеята да се раздели с партньора си. Взимането на такова решение, особено при дълготрайни отношения, в които сте инвестирали време, енергия и дори средства, не е лесно и не трябва да бъде спонтанно. Преди да решите да сложите край на връзката си, трябва добре да сте премислили причините и как ще продължите напред. Преди да направите финалната стъпка, задайте си тези въпроси:

Страдате ли от синдрома „има и други риби в морето“?

Когато сте с някого дълго време и се усещате супер комфортно с партньора си, се чувствате „отегчени“. Много хора започват да мислят за влюбването си и дори им се иска да изневерят. Осъзнавайки, че сте „заседнали“ с един човек, може в един момент дори да получите лека паник атака и да ви се прииска да опитате и нещо друго. Това често не е решението, а по-скоро можете да се опитате да разнообразите личния си живот със своя партньор и пак да усетите разнообразие и тръпка.

Какво всъщност ви привлече у вашия партньор в самото начало?

Преди да помислите за раздялата, помислете за времето, когато за първи път срещнахте партньора си и по-точно фокусирайте се върху това какво ви привлече у него/нея. Трябва да има някои качества, по които сте си паднали. Притежава ли ги още? С времето всички израстваме и се променяме. Ако вече не виждате тези качества или пък осъзнавате, че те не са важни за вас, а търсите друго, което той/тя не притежава, тогава има смисъл да се разделите.

Имате ли едни и същи приоритети?

Докато растем в живота, нашите приоритети се променят и е важно двамата с партньора ви да сте на една и съща вълна. Може да става дума за деца, преместване в друга страна, промяна на кариерния път и т. н. Ако и двамата гледате в различни посоки и вече нямате допирна точка, раздялата може би е подходящо решение в случая.

Има ли „прегрешение“ и в какъв размер е?

Често причината за раздяла е конкретен повод – изневяра, лъжа, предателство. Някои неща могат да бъдат простени, други не. Ако се замисляте да сложите край на връзката си заради конкретна причина, оценете колко голяма е нанесената „щета“ и можете ли да работите за поправянето ѝ или не бихте могли да простите.

Има ли любов помежду ви?

Ако вече не се чувствате обичани, мислите, че ви приемат за даденост дори след многократни разговори по темата, тогава може да се помисли за раздяла. В случай че вие самите усетите, че не изпитвате любов към половинката, това също е достатъчна причина за края на връзката ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари