IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъв е вашият стил на привързаност според зодиакалния ви знак?

16 май 2023 17 30

Дали сте сигурни и уверени във връзките си или точно обратното?

Istock

Istock

Помислете как се държите във връзките си. Често ли се чувствате тревожни или сякаш не можете да се доверите напълно на партньора си? Може би сте малко пренебрежителни и отказвате да допуснете половинката си близо до себе си? Или пък сте сигурни и уверени в себе си и това се вижда и във връзките ви?

Нека поговорим за стиловете на привързаност. Има четири типа: сигурен, тревожен, страхливо-избягващ и пренебрежително-избягващ.

Сигурният вид на привързаност означава, че у вас няма несигурност, ревност и/или безпокойство. Вие сте уверени в себе си, чувствате се комфортно във връзката си и се доверявате на партньора си, както и той на вас. Тревожната привързаност означава, че сте доста страхливи и несигурни в отношенията си. Нямате пълно доверие на партньора си и не се чувствате напълно комфортно във връзката.

Страхливо-избягващият стил на привързаност често означава, че сте във война със себе си (и дори с партньора си). Изпитвате някои сложни, смесени чувства от вида: хем не искам с теб, хем не мога без теб. Пренебрежително-избягващият вид привързаност означава, че отказвате да допуснете половинката си близо до себе си. Вие сякаш стоите настрана в отношенията и предпочитате сами да правите изборите в живота си, отколкото да се консултирате със своя партньор.

А ето и за кои зодиакални знаци е по-характерен сигурният стил на привързаност:

Телец

На сдържания и упорит Телец му отнема известно време да се отвори емоционално. Той е склонен да покаже любовта си само към някого, за когото е убеден че си заслужава и който наистина е доказал, че е достоен. Когато са във връзка, Телците обикновено са сигурни и уверени в нея, просто защото така или иначе им е отнело повече време, за да я започнат и изградят.

Козирог

Козирозите влагат много разум във връзките си. Те няма да допуснат всеки близо до себе си. Козирогът трябва да се довери напълно на някого, преди да може да свали емоционалните си бариери. Но когато го направи веднъж, значи нещата наистина си заслужават и връзката има шанс да бъде солидна. Хората от този знак обикновено са доста сигурни в отношенията си със своя партньор, просто защото нямат колебания и в собственото си самочувствие.

Овен

В съзнанието на човека Овен той е №1 в своя собствен живот. Той знае своята стойност и няма да се задоволи с нищо по-малко от това, което смята, че му се полага. Поради това хората от зодия Овен много рядко влизат във връзка с човек, който е под тяхното ниво в някакъв аспект. Всъщност те изобщо няма да започнат връзка, освен ако са убедени, че обектът на интереса им заслужава времето и енергията им.

А ето и за кои зодиакални знаци е по-характерен тревожният стил на привързаност:

Рак

Представителите на този воден знак са много любящи и грижовни. Въпреки това, Раците са малко страхливи по отношение на хората и трудно се доверяват. Това е така, защото те все се страхуват да не би да бъдат наранени, предадени или отхвърлени. Достатъчно е на един Рак само веднъж да му разбият сърцето и той после да се затвори в себе си и да се превърне в тревожен човек, който страни от любовта и се страхува да започне нова връзка, за да не изпита нова болка.

Дева

Девите често сами се „психират“ на тема отношения и любов. Те твърде много анализират всичко във връзката си със своя партньор и затова са склонни да бъдат тревожни. Те са силно критични както към себе си, така и към другите и забелязват всички недостатъци в своя партньор, като дори малко ги преувеличават. Освен това те винаги мислят за най-лошия сценарий, по който може да се развие връзката и все се съмняват, че могат да се радват на светло бъдеще.

Риби

Хората от този воден знак нямат проблем в това да изглеждат уязвими и тревожни. Те си живеят в хармония със своите собствени емоции и нямат нищо против да говорят за своите тревоги и/или съмнения в отношенията си с партньора си. Рибите дори смятат, че това е полезно за връзката им. Те по принцип се чувстват сигурни в себе си, но са склонни да показват малко по-силна и прилепчива привързаност към своя партньор.

А ето и за кои зодиакални знаци е по-характерен страхливо-избягващият стил на привързаност:

Близнаци

Близнаците могат да бъдат доста плахи и нерешителни, особено по отношение на чувствата си. В един момент те могат да бъдат обсебени и силно привързани към своя партньор, а в следващия момент да искат да заминат далеч от него и да останат сами. Хората от този знак трудно намират онзи щастлив баланс във връзките си, който е нужен, за да върви всичко гладко.

Скорпион

Скорпионите могат да бъдат доста мистериозни и потайни в отношенията си със своите партньори. На тях им отнема известно време, за да се доверят на някого достатъчно, за да се отворят пред него. Когато обаче го направят, те могат да бъдат доста крайни като се държат доминиращо и дори обсебващо. Ако обаче усети и най-малката измяна, недоверчивият Скорпион веднага ще е готов да скъса отношенията.

Лъв

Лъвовете знаят цената си, наясно са какво искат в живота, а и какво заслужават – тоест никога не се хващат с човек, който не отговаря на изискванията им. Въпреки това, тъй като са много любвеобилни и страстни, те се страхуват от отхвърляне. Именно затова Лъвовете често изглеждат емоционално затворени – сякаш са изградили крепост около сърцето си, която не може да бъде превзета.

А ето и за кои зодиакални знаци е по-характерен пренебрежително-избягващият стил на привързаност:

Водолей

За Водолея показването на емоции е признак на слабост. Хората от този знак предпочитат да пазят гърба си сами и да правят нещата в живота си сами. Връзките всъщност не са приоритет за Водолеите – те по-скоро гледат на тях като на нещо, което дори може да забави растежа и еволюцията им. Те просто мразят да се съобразяват с друг човек, та дори и любим.

Стрелец

Ако има една зодия, която не обича да бъде обвързана, то това е Стрелец. Представителите на този огнен знак предпочитат да вземат свои собствени решения и да навигират през живота си, без да бъдат притеснявани от емоциите на друг човек. Затова Стрелците често избягват сериозните връзки в живота си или ако започнат такава, си запазват известна автономия.

Везни

Везните се стремят към баланс във връзката си. Те непрекъснато се опитват да намерят тази щастлива среда, в която могат да бъдат с човека, когото обичат, но и да имат време само за себе си. Те също така често се страхуват, че може би не дават достатъчно на своя партньор (или че той очаква повече от тях), а това може да бъде малко съкрушително за тях и да ги накара да чувстват безпокойство. Да, Везните се стремят към баланс и мир, но невинаги го намират.

За още новини от света на зодиите и астрологията последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари