IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 съвета за партньора с по-голямо сексуално желание

31 март 2024 20 30

Има много стратегии, които трябва да проучите, преди да предприемете нещо драстично

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки партньор в една връзка трябва да поеме лична отговорност за подобряване на отношенията, а това включва и секса. Ако желаете повече секс във връзката си, промяната на собственото ви поведение и повече съпричастност към партньора ви може да промени нещата.

Ако всичко друго се провали и не можете да толерирате липсата на секс във връзката си, бъдете честни с партньора си, без да го обвинявате или критикувате.

Ако вие сте човек, чието сексуално желание не се нуждае от стимулиране, но вашият партньор страда от ниско либидо, това не означава, че трябва да седнете и да чакате той или тя да се промени – вие сте еднакво отговорни за промяната на начина, по който се справяте с този проблем.

А ето и девет съвета за подход към партньора ви по начини, които ще увеличат вероятността тя или той да иска повече интимност:

1. Не го приемайте лично

Разликите в сексуалното желание при двойките са много чести. Въпреки че сигурно ви е трудно, ако вашите сексуални аванси са отхвърляни многократно, опитайте се да не го приемете лично. Припомнете си, че липсата на интерес на партньора ви към секса може просто да не е свързана с вас, с вашата привлекателност или вашите качества като човешко същество. Може да е въпрос на хормонален дефицит или други физиологични проблеми – или чувства, които човекът изпитва към себе си.

Въпреки че несъмнено искате нещата да се променят, опитайте се да развиете малко съпричастност. Шансовете са, че ако имаше избор, той или тя биха предпочели да се възбуждат за секс по-лесно. Не е лесно да се чувствате незаинтересувани от нещо, което радва вашия партньор. Той или тя може да се чувства неадекватно например. Ако ситуацията ви наранява, замислете се, че тя е болезнена и за партньора ви. Дори ако той или тя действа отбранително, половинката ви вероятно прекарва много време в чудене защо нещата между вас не се случват по-лесно в спалнята. Опитайте се да проявите разбиране.

2. Ухажвайте половинката  

Ако сте мъж, чиято партньорка е по-малко заинтересувана от секса от вас, започнете да обръщате внимание на приятелството помежду ви. Много жени са устроени по този начин – не могат да се възбудят, освен ако не се чувстват емоционално близки с вас. Това означава да прави нещата, които са важни за нея – да се стараете повече у дома, да бъде на разположение и да питате как е минал нейният ден. Правете малки и мили неща: Носете ѝ чаша кафе сутрин, оставете ѝ любовна бележка; обадете ѝ се от работа, само за да ѝ кажете, че си мислите за нея; поднесете ѝ една роза. Покажете привързаността си чрез произволни прояви на романтика и доброта и тя може да пожелае да бъде близо до вас сексуално.

Ако сте жена и вашият партньор не показва голямо либидо, опитайте същия подход. Мъжете мразят заяждането на жените си за подобни проблеми и това ги отблъсква още повече. Мъжете могат да станат пасивно-агресивни, да се съгласяват с вашите изисквания, но да са отблъснати от вас емоционално и сексуално. Затова трябва да подходите към нещата по различен начин, а не да критикувате мъжа си. Може да се чувствате наранени, отхвърлени или неатрактивни, защото съпругът ви е апатичен към секса, но пак се опитайте да сте мили и му правете комплименти. Превърнете се повече в жената, която той иска да бъдете и той може да стане повече човекът, който вие искате той да бъде.

3. Направете нещо различно

Ако между вас и мъжа ви нежеланието за секс от едната страна се е превърнало в разгорещен, продължаващ въпрос, вероятно вие: преследвате него за секс или той вас, а другият отказва. И колкото повече настоявате, толкова повече партньорът ви се чувства притиснат или ядосан и се отдръпва.

Време е да опитате нов подход. Първо, отстъпете за известно време. Без значение колко може да сте привлечени от партньора си или колко сте готови да правите любов, за определен период от време трябва да се ангажирате да не се доближавате до него или нея. Не инициирайте секс известно време и вижте какво ще се случи. Просто се отдръпнете и изчакайте, без да разкривате  плана си. Понякога човекът с по-ниско либидо просто се нуждае от повече време, за да позволи на батериите си да се презаредят. Струва си да опитате.

двойка, любов,

Снимка:  IStock

4. Фокусирайте се върху това, което е работило веднъж

Имало ли е моменти в брака ви, когато сексуалният ви живот е бил по-страстен? Да, в самото начало хормоните са бушували, но това вече не е така? Разгледайте брака си от самото начало. Запитайте се: „Какво беше различното във времето, когато съпругата ми се интересуваше повече от секса?“ Вижте дали някое от тези неща не може да бъде възпроизводимо отново. 

5. Докосвайте нежно, без да мислите, че сексът е неизбежен

Жените често се оплакват, че мъжете им никога не ги докосват, освен ако не искат секс. Ако, като мъж, вие имате голямо либидо, може би трябва да прегръщате и гушкате жена си повече, да я държите за ръка, да седите до нея на дивана или да я целувате по начини, които са нежни, а не сексуални. Много жени казват, че мъжете им са неспособни да се прегръщат, без ръцете им да се плъзгат бавно по тялото им. Тъй като много жени имат силна нужда от обич без сексуални нюанси, те се дразнят, когато всяко докосване се превръща в средство за любовна игра.

Ако това ви звучи познато, опитайте се да бъдете нежни и спрете дотук. Вашият партньор ще го оцени, както и вие. Когато започнете да правите нещата, които докосват душата ѝ, тя ще бъде по-склонна да прави нещата, които докосват тялото ви.

6. Мастурбирайте

Ако вашите сексуални желания са твърде силни, неразумно е да очаквате партньорът ви да откликва на всяко ваше желание. Трябва да поемете отговорност за задоволяване на собствените си нужди от време на време. По всяка вероятност вече правите това, но може да негодувате. Да смятате, че не е добре или че не е честно. Въпреки че вашият партньор може да се опитва да посреща нуждите ви наполовина, все пак ще има моменти, когато ще ви отблъсне. Това е нормално; трябва да го приемете. Докато вашият съпруг полага повече усилия да разбере вашите нужди и да се погрижи за тях, вие трябва да приемете различията си и да се грижите за себе си от време на време – без да изпитвате негодувание.

7. Приемете дар от любов

Понякога, когато нещата се подобрят и вашият съпруг се опитва да бъде по-заинтересуван към вашите нужди от повече секс, той или тя може да реши да бъде интимен с вас, въпреки че не му е до това и видимо няма силно желание. Вместо да се чувствате обидени или отблъснати, трябва да приемете това като дар от любов. В добрите взаимоотношения хората правят неща за своите партньори през цялото време, които може да не са точно това, което им се иска да правят в момента. Това е повече от добре – това е истинско даване, когато давате на партньора си това, което той или тя иска и от което има нужда, независимо дали разбирате, харесвате или сте съгласни с това. Позволете на партньора си да покаже любовта си, като бъде сексуален, дори ако това не е любимото му нещо в момента. Приемете подаръка и го оценете. Добрите взаимоотношения се градят върху този вид грижа.

8. Уважавайте сексуалните предпоставки на партньора си

Когато партньора ви има ниско сексуално желание, попитайте го какви са условията, които трябва да бъдат налице, за да правите повече секс или да се наслаждавате на секса повече. Например ако съпругата каже, че предпочита да прави любов вечер, отколкото сутрин, съпругът може да си помисли, че тя просто си измисля извинения. За повечето мъже тестостеронът достига пик между 7 и 8 сутринта; а нивата на тестостерон при жените достигат пик вечер.

Ако съпругът каже на жена си, че се чувства по-възбуден, след като си вземе душ или когато децата спят, тя може да си помисли, че той просто отлага нещата, за да не се случат. Но истината е, че това може да не са просто извинения. Половинката ви може наистина да се нуждае от това нещата да са по определен начин, за да се чувства спокойна и възбудена. Доколкото е възможно, опитайте се да уважите тези искания и да не дискредитирате партньора си, когато той или тя ви се довери за тях. Приемете ги за чиста монета и се опитайте да създадете атмосфера, която е най-вероятно да благоприятства вашия партньор да желае секс.

9. Ако всичко друго се провали, бъдете брутално честни

Дори и да сте много недоволни от сексуалната си връзка, в крайна сметка аферата не е добро решение. Дори временно да ви задоволява, само ще затрудни нещата у дома. Въпреки че връзката или раздялата понякога служат като сигнал за събуждане на партньора, невинаги можете да разчитате на това.

По-добра идея е да си фантазирате за някой друг, преди да действате директно. Уверете се преди това обаче, че вашият съпруг е наясно със сериозността на ситуацията. Уверете се, че той или тя разбира вашето недоволство. Не заплашвайте в разгара на спора. Не обвинявайте и не критикувайте. Просто кажете спокойно, че поради разликите в сексуалните ви апетити сте толкова нещастни, че обмисляте да направите нещо, което наистина не искате. Напишете какво сте намислили. Кажете на партньора си, че това не е заплаха, а по-скоро отчаян зов за помощ. След това изчакайте и вижте какво ще се случи.

За още новини от света на връзките и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари