IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 знака, че излизате с емоционално незрял мъж

14 април 2024 20 30

Връзката с такъв мъж няма да ви е никак лесна в дългосрочен план

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не искате да се омъжите за емоционално незрял мъж, нали? Проблемът е, че когато носим розовите очила на любовта, е трудно да забележим знаците, че партньорът ни демонстрира емоционалната си незрялост. В подобни моменти той може да ни изглежда дори сладък.

Но ако наистина държите на щастието си в дългосрочен план, трябва да разберете, че връзката с емоционално незрял мъж няма да ви е никак лесна.

А ето и 8 знака, за които да се оглеждате:

1. Той се чувства наранен, когато поставяте граници

Когато кажете „Не“ – дори да имате основателна причина за това, този мъж се държи така, сякаш току-що сте го намушкали в сърцето. Ако например кажете „Съжалявам, няма да мога да изляза днес с теб, защото имам семеен ангажимент“, той ще реагира студено. Ако пък му кажете, че не можете да излезете тази вечер, защото сте твърде уморена, той ще завърти очи и ще каже, че просто се оправдавате.

В крайна сметка според този мъж вие трябва да сте му на разположение, щом заявявате, че го обичате. Що се отнася до него самия, той проявява нарцистични черти и подобно на малко дете, смята, че светът се върти около него и че половинката му трябва да го възприема за приоритет номер едно в живота си, независимо от всичко.

На емоционално незрелия мъж може също да му липсва емпатия и затова да не знае как да се постави на ваше място. Така че дори и да имате напълно основателна причина да кажете „не“ на неговите искания, той пак ще ви накара да се почувствате зле от това, защото му липсва способността да разбере и сподели чувствата ви.

2. Той вечно заема защитна позиция

Ако този мъж не приема градивна критика, ако се засяга твърде лесно и ви се цупи, ако все се чувства дълбоко наранен от нещо, което сте му казали и не ви говори с дни, докато не го помолите за прошка, то този мъж е емоционално незрял.

Да имаш много крехко его и да реагираш бурно на критика са признаци на емоционална незрялост. Ако решите да останете с такъв партньор, очаквайте, че ще ходите по черупки от яйца цял живот.

3. Те са пасивно-агресивни

На емоционално незрелите хора им е трудно да изразят това, което наистина чувстват. Просто им липсват умения и зрялост за това. И тъй като не са в състояние да предадат това, което наистина мислят и чувстват вербално, те го показват в действията си, надявайки се, че ще разгадаете това, което се опитват да ви кажат.

Един емоционално незрял мъж ще ви каже, че всичко е наред, когато очевидно не е. Ще пуска пост с неясен подтекст в социалните мрежи. Ще ви прави намеци, ще бъде саркастичен, няма да ви сътрудничи, само за да ви ядоса... Проблемът с пасивно-агресивното поведение (освен факта, че не може да реши нищо) е, че може бързо да накара малки проблеми да ескалират.

Много от нашите битки могат лесно да бъдат коригирани, като изразим гнева и разочарованието си по честен и уважителен начин. Ако вашият партньор не е способен на това, тогава може да не успеете да живеете щастливо с него.

4. Той не може да контролира емоциите си

Мъжете, на които им липсва емоционална зрялост, не успяват да регулират емоциите си. Те също така вероятно страдат от психични проблеми като биполярно разстройство, тревожност или депресия. Когато се разочароват от вас, превъртат и започват да ви говорят гадни неща по ваш адрес, да ви обиждат. Когато имате малък спор, те плачат, крещят или и ритат стената.

Те винаги са свръхизбухливи и най-малката причина може да ги задейства, а вие ще се питате „Защо си имам работа с такова дете?!“

Въпреки че това може да е сладко в началото, може да ви измори с течение на времето. Това дори може да повлияе на самочувствието ви, след като този мъж  започне да ви насилва вербално.

Ако на вашия партньор му е трудно да контролира емоциите си, той трябва да предприеме стъпки, за да стане емоционално зрял. В противен случай животът ви ще бъде истински ад.

Двойка, проблеми,

Снимка: iStock

5. Той винаги се представя за „доброто момче“

„Ти ме накара да го направя!“, „Защо се отнасяш с мен по този начин!“, „Как смееш да мислиш, че аз съм незрелият!“ Ако това са реплики на вашия партньор, то със  сигурност му липсва емоционална зрялост. Такива мъже обикновено влизат в ролята на жертвата, а всички останали – включително и вие – са врагове. На тези мъже им липсва самосъзнание и интроспекция.

Те не си задават въпроси като „Хм, какво направих, за да допринеса за тази ситуация? Каква роля изиграх?“

6. Този мъж обича да клюкарства

Емоционално незрелите мъже обичат да клюкарстват. Защо? Защото те винаги могат да кажат много негативни неща за другите хора! Те винаги са жертвите и всеки е техен враг, помните ли? И те също така  са пасивно-агресивни.

Тази комбинация прави човек по-податлив на клюки. Освен това този мъж обича да слуша клюки, защото това го кара да се чувства облекчен. Тъй като вярва, че е „жертвата“ през цялото време, той има проблеми със самочувствието.

А някой с ниско самочувствие обича да слуша за нещастията на други хора. Гадно е, че ако такъв мъж е ваш партньор, нямате друг избор, освен да слушате за проблемите на другите хора. И така вие също бавно, но сигурно, ще станете емоционално незрели.

7. Той иска да бъде преследван

Вече казахте, че съжалявате… но никога не е достатъчно за емоционално незрелия мъж! Защо? Тъй като егото му е наранено, той иска да страдате известно време, докато се почувства отново по-добре. Иска да ви види да плачете, да падате на колене, да го умолявате. Той иска да му пишете дълги любовни писма, за да му покажете колко съжалявате.

Той иска да се чувства обичан и обожаван. Но това е трудно да се направи, защото той често е много несигурен в себе си. Не само това, той също така не е от по-мъдрите хора. Тоест той не осъзнава, че хората обикновено имат недостатъци и че грешките и караниците са нормални в една здрава връзка. Не особено мъдрият мъж  не разбира, че в живота има много по-големи проблеми от излишните драми във връзката.

Емоционално незрелите мъже нямат способността да оставят нещата да преминат леко или да прощават лесно. Ако ги нараните (дори и неволно), ще трябва да си платите!

8. „Ще видиш ти!“

Емоционално незрелите мъже обичат отмъщението. И не просто нормално отмъщение, а такова отмъщение, което може да накара враговете им да ронят кървави сълзи.

Те се държат като гимназистка, която иска да се появи наперена на бала, след като нейният възлюбен я е пренебрегнал. С други думи, този тип мъж намира удоволствие в това да поставя хората на мястото им. Този тип мъже са мотивирани от гнева си, те се радват, ако превъзхождат другите, защото „те си го заслужават“.

Внимавайте с такъв мъж! Той ще се държи така и с вас в даден момент!

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари