IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 знака, че съпругът ви вече не е щастлив в брака ви

4 април 2024 18 00

Възможно е да си върнете контрола над ситуацията, ако не е твърде късно...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако вашият съпруг не прекарва време с вас, ако има нова мания, ако е емоционално недостъпен, не общува с вас и не иска да обсъждате бъдещето, то има вероятност той вече да не е щастлив в брака ви. Същото може да се каже и ако той е избухлив, заяжда се с вас без причина и не проявява интерес към секса. 
Ако е така, най-вероятно вашата интуиция вече ви е подсказала, че нещо не е наред между вас и съпруга ви. 

Ако той вече не изглежда като мъжа, за когото сте се омъжила, ако се държи странно, но не иска да каже какво не е наред, то действията говорят повече от думите.

Това е особено вярно в брака. Съпрузите, особено мъжете, изразяват чувствата си чрез действия. Много знаци могат да показват, че съпругът ви е нещастен в брака. Изучаването на тези знаци ще ви позволи да разберете какво се случва в ума и в сърцето му. Възможно е да възвърнете контрола над ситуацията, ако знаете какво да търсите и го направите достатъчно рано.

А ето и 10 признака, че съпругът ви вече не е щастлив в брака ви:

1. Той вече не прекарва време с вас

Едно време вие и вашият съпруг сте били неразделни и той винаги ви е поставял на първо място. Сега той остава в работата си след работното време и предпочита да прекарва свободното си време с приятели или практикувайки свое хоби. Ако той започне да работи до късно вечерта, през уикендите и ваканциите, той може да използва работата си удобно като извинение да ви избягва и да прекарва минимално време с вас.

2. Той има нова мания

Ако съпругът ви започне да посвещава по-голямата част от свободното си време на спорт, видеоигри или други хобита за сметка на връзката ви, това е ясна индикация, че имате проблеми. Ако съпругът ви не се чувства спокоен у дома, тогава той ще направи всичко възможно да сведе до минимум времето, което прекарва у дома и с вас. Съпрузите имат праг за това колко време могат да търпят своята партньорка, ако тя ги дразни.

Следователно, когато съпругът ви започне да посвещава все повече време на работа, приятели и други интереси, той може да ви изпраща съобщение, че е нещастен в брака ви.

3. Съпругът ви е емоционално недостъпен

Един от първите признаци, че съпругът ви е нещастен, е когато той започне да се отдръпва емоционално от вас. Ако съпругът ви не споделя своите мисли, чувства и емоции с вас, той ги споделя с някой друг. И не е задължително това да е друга жена. Несъмнено ще почувствате емоционалното разединение със съпруга си, ако той тайно е нещастен в брака.

Ако е минало известно време, откакто сте чули думите „Здравей, скъпа! Как беше денят ти?“ има основателна причина той да не иска да си говорите. Съпругът ви проявява липса на интерес към деня ви поради липса на грижа за това какво се случва в живота ви. Той се интересува от други неща, които са много по-сериозни за него от вашето благополучие.

нещастна двойка;

Снимка: iStock

4. Съпругът ви спира да общува

Комуникацията е една от най-силните характеристики на щастливия брак. Ако изведнъж съпругът ви започне да избягва важни разговори, това може да е знак, че той чувства, че не го разбирате. Здравата връзка включва двойки, които споделят чувства и мечти. Ако вашият съпруг не иска да обсъжда нито едно от тези неща с вас, това може да означава, че той вече не се интересува от връзката ви.

5. Той не иска да обсъждате бъдещето

Ако някога сте си говорили за всичко свързано с бъдещето – къде да живеете, ваканции, спестявания, пенсиониране, а сега съпругът ви не иска да говори за бъдещето, вероятно ви показва, че той не иска такова с вас. Чувства ли се неудобно, когато възникнат тези дискусии, или просто отказва да прави планове с вас? Той може да е толкова нещастен в брака, че може да обмисля бъдещето си без вас.

6. Съпругът ви е развил сприхав характер

Ако мъжът ви е бил уравновесен съпруг, но внезапно е станал кисел и раздразнителен, време е да помислите, че нещо го притеснява. Промяната в търпението му е ясна индикация, че той вече не е сигурен в съвместимостта ви. Според експерти избухливостта е често срещана, когато съпругът е нещастен във връзката и е начин да изрази натрупания си гняв.

7. Съпругът ви се заяжда с вас за щяло и нещяло

Ако преди вашият съпруг е харесвал всичко, което правите и го е смятал за очарователно, то сега дори не можете да дишате, без той да се заяде с вас. Шансовете съпругът ви да е нещастен в брака са големи и той просто си го изкарва на вас. Придирчивостта може да е начинът, по който съпругът ви изразява нещастието си, без да се налага да говори за това директно.

Скарана

Снимка: iStock

8. Съпругът ви не проявява интерес към секса

Здравословният сексуален живот може да е от съществено значение за здравия брак. Вашият сексуален живот може да варира от време на време, но има проблем, ако съпругът ви изобщо не се интересува от секс с вас. Ако целувките са намалели, няма прегръдки и има минимално докосване, това е знак за нещастен съпруг. Двойките се гушкат, когато се чувстват свързани и близки един до друг и в безопасност един с друг. Ако вашият съпруг ви отблъсне, когато се преместите да се сгушите в него, това не е добър знак.

9. Съпругът ви вече не се интересува от външния си вид

Съпругът ви винаги е бил безупречно поддържан и добре облечен – той е обмислял външния си вид. Сега той е оставил тежестта да се натрупа и ще имате късмет, ако той дори среше косата си, особено ако излизате на вечеря. Ако вашият съпруг вече не се интересува от това как изглежда, има огромна вероятност той да е нещастен във връзката си с вас. Той вече не се съобразява с това дали го намирате за привлекателен или не и бракът ви вече не е толкова значим за него. Самопренебрегването може да има и по-дълбоко значение – това може да е начинът му да избягва интимността с вас. 

10. Съпругът ви се чувства неудобно сред щастливи двойки

Последното нещо, което някой иска да види, когато е нещастен в брака  си, е щастлива двойка. Да видите двойка, която се държи влюбено, само добавя сол към раната. Съпругът ви ще изглежда подозрителен към щастливите двойки, вероятно защото е загубил надежда за щастие с вас. Другата причина, поради която той може да избягва да бъде около такива двойки, е, че те му оказват емоционално влияние. Той също така не иска да имате очаквания, които той не е готов да изпълни.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

... ( преди 2 месеца )
Милко ( преди 2 месеца )
11. Съптугът ви си има любовница.12. Иска развод. Смятай колко *** е станал народът ни, щом трябва да ти пишат статия с явни неща, за да разбереш, че бракът ти е скапан.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Чичо Гошо ( преди 2 месеца )
Като човек с 2 брака мога да кажа, че описаното по горе е ... Просто съпруг след 10 години брак, не е задължително да иска да се разделя с жена си. Просто с времето семейни двойки замязват на това.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар