IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 шокиращи причини повечето мъже да се променят след фазата на медения месец

22 май 2024 17 40

Изведнъж вълнението изчезва и всичко се променя сякаш за една нощ

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Първоначалният етап на една връзка обикновено е истинско увеселително влакче от емоции. С любимия ви сте луди един за друг и нямате нищо против да го показвате пред света. Двамата използвате всеки свободен момент, за да прекарате времето си заедно и е повече от очевидно, че нещата между вас стават сериозни.

Не бихте могли да бъдете по-щастливи, защото изглежда, че най-накрая сте ударили джакпота.

И тогава, в някакъв момент, вълнението изчезва и всичко се променя едва ли не за една нощ. Изведнъж сякаш не можете да разпознаете мъжа, с когото имате връзка и не можете да спрете да се чудите какво се е объркало.

Ще ви разкрием 5-те най-често срещани причини, поради които някои мъже се променят, след като фазата на медения месец на връзката приключи:

1. Мъжът най-накрая показва истинското си лице

Една от причините, поради които гаджето ви драстично се е променило към по-лошо, след като всичко е било чудесно в началото, е, че той всъщност не се е променил – той е бил такъв през цялото време.

Той очевидно се е стараел да бъде някой друг, за да ви се хареса, само и само да може да ви спечели и да влезе в главата, сърцето и леглото ви.

Но никой не може да се преструва вечно. И ето че маската на вашия г-н Перфектен най-после пада и той ви показва истинското си лице и същност, които може да не ви се харесват особено.

Другият вариант е да сте го гледали през цялото време през розови очила. Възможно е да сте се влюбили толкова силно в този мъж в началото, че сте решили да погледнете отвъд неговите недостатъци и несъвършенства, които сега започват да ви притесняват сериозно.

Обичайно е да идеализираме хората, в които се влюбваме, така че вие не сте изключение.

2. Започва да ви приема за даденост

Когато сте срещнали този мъж за първи път, той се е опитвал толкова много да ви спечели и впечатли, че чак сте се главозамаяли. Тук не говорим само за скъпи подаръци или за срещи в луксозни ресторанти – говорим за факта, че този мъж е бил готов да направи всичко необходимо, за да ви направи щастлива и да знае, че той е причината за усмивката ви.

И всичко това е продължило до момента, в който той вече е бил сигурен в чувствата ви към него. Сега, след като той знае, че вие сте плътно до него и нямате намерение да си тръгвате, той изведнъж започва да се държи различно.

Този мъж започва да вярва, че вие сте му в кърпа вързана и започва да  се държи така, сякаш няма смисъл да полага повече старание за връзката ви.

Ако това се случва във връзката ви, повече от очевидно е, че приятелят ви е започнал да ви приема за даденост. Той е свикнал с присъствието ви и е убеден, че няма никога да го изоставите, независимо как се държи с вас.

3. Вече го няма вълнението

Един от симптомите на фазата на медения месец на всяка връзка са пеперудите в стомаха, които ни поглъщат напълно. Вашият приятел не е бил изключение. И той е бил влюбен във вас в началото  и е проявявал тази страст и вълнение, които са го карали да се старае да е най-добрият мъж на света.

Но ако тези пеперуди вече ги няма, възможно е да няма и следа от мъжа, който той е бил в началото. Възможно е той никога да не ви е обичал истински, а да е бил влюбен само в идеята за новата любов.

Въпреки че можете да се опитате да съживите романтиката помежду си, суровата истина е, че най-вероятно сте били просто нещо временно за този мъж. Ако след преминаването на първоначалната страст той не започне да проявява истински и по-дълбоки чувства към вас, значи помежду ви няма истинска връзка.

нещастна двойка;

Снимка: iStock

4. Този мъж  не си пада по сериозните отношения

Друга причина, поради която повечето мъже се променят след края на фазата на медения месец, е фактът, че на някои от тях започва да им липсва ергенският начин на живот, който са водели, докато са били необвързани.

Ако вашият любим никога не си е падал по сериозните връзки и не смята, че се нуждае от такава, за да е щастлив, той ще започне да го проявява.

Да, може всичко помежду ви да е вървяло чудесно, докато връзката ви е била пълна със слънчева светлина и рози, но сега, когато има някои неща, върху които трябва да се работи и след като сте се изправили пред първото си предизвикателство като двойка, той изведнъж решава, че това не е за него. Той разбира, че не тази връзка е неговият приоритет в живота му към този момент.

Този мъж очевидно се е уморил да бъде част от сериозни отношения, или защото не е достатъчно зрял, или не иска да бъде точно с вас в този екип.

Но в същото време той може и да не знае как да прекъсне нещата от страх, че ако ви напусне, ще допусне грешка. Или може да продължава да се самозалъгва, че ще намери начин да се справи със зрелия ангажимент и че желанието му за ергенски живот ще премине. И в двата случая вие ще сте потърпевшата.

5. Мъжът страда за бившата си

Не ни е приятно да ви го казваме, но истината е, че някои мъже влизат в нова връзка с надеждата да преодолеят жена от миналото си. И има вероятност вашият да е един от тези мъже.

Може да се е опитал да се увери, че е готов за връзка с вас, когато очевидно не е бил. Или постепенно е разбрал, че все още има чувства към бившата си, които упорито се е опитвал да потисне.

В същото време той е знаел, че няма шанс да се събере с нея, а не е искал да губи и вас. Така или иначе, една от възможностите защо вашият мъж се е променил напоследък като поведение към вас, може да е фактът, че той все още носи емоционален багаж от миналото си.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари