IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовните митове, които съсипват мечтите ни

15 юли 2015 11 27

Не вярвайте на тези погрешни схващания

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Не позволявайте на различни митове за любовта да ви пречат да изградите една успешна и щастлива връзка с партньора си.

Ако вярвате на тези общоприети правила, вие ще се страхувате да казвате „обичам те“, ще се стремите да стоите във връзка, която не е за вас, ще се чувствате неразбрани в отношенията си с половинката или ще си стоите необвързани.

Истината е, че има съществена разлика между понятията „любов“ и „връзка“. Те не са едно и също нещо.

Ето и пет често срещани схващания за любовта, които трябва да игнорирате:

1. Споделената любов е гаранция за успешна връзка

Дори да обичате някого романтично и този човек също да отвръща на чувствата ви, пак не е сигурно, че ви чака светло общо бъдеще. Двама души може да са влюбени, но това не означава веднага, че те са подходящи като партньори в живота. Можете да обичате дълбоко даден човек, но отношенията ви да са истинска катастрофа. Това не означава, че не сте открили истинската любов, а просто, че точно вие двамата не сте подходящи за двойка.

2. Любовта е извинение да разиграваме половинката

Понякога, когато човек се чувства обичан, той започва да разиграва половинката си, действайки по начини, които не са лоялни и/или коректни. Когато позволим това да се случи, ние даваме изява на нашата най-лоша страна от характера си. Не е разумно да си играете емоционално с чувствата на друг човек. Не го карайте да страда без основателна причина, защото един ден нещата може да се обърнат. Дръжте се с любимия така, както искате той да се държи с вас и не блъфирайте за щяло и нещяло. Само защото някой ви обича, не означава, че той ще се примири завинаги с вашето грубо отношение. Всеки човек си има праг на търпимост.

3. Любовта носи болка

Много хора са убедени, че ако се влюбят и привържат твърде много към обекта на чувствата си, те рано или късно ще страдат. Именно затова някои хора се пазят от любовта, защото се притесняват от конфликти, напрежение, различни видове ужасни ситуации, изоставяне и т. н. Не забравяйте, че любовта не е само емоция. Взаимоотношенията често изискват работа или казано с други думи комуникация, толерантност, компромиси и др. Така че не се страхувайте от нея, за да не ви подмине.

4. Длъжни сме да останем с човека, който ни обича

Фактът, че двама души се обичат взаимно, не означава автоматично, че връзката им е успешна. Никой не е длъжен да стои в отношения, в които се чувства използван, нещастен или има нещо нередно в ситуацията, в общуването и т. н.. Ако връзката не ви се струва наред, може би е точно така – не се поддавайте на чувството за вина, за да останете с партньор, с когото сте нещастни.

5. Любовта е рядкост

Любовта е навсякъде, ако решите да я търсите. Всеки човек може да я срещне и да изгради успешна връзка, стига да го иска от сърце. Просто трябва да вземате правилни решения и да се придържате към тях дори и в любовта. Не се страхувайте да обичате и не се отказвайте да търсите идеалната си половинка, ако искате да намерите щастието. Имайте предвид, че страхът ви ще ви пази от скок в неизвестното, но може да ви държи далеч от любовта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

..... ( преди 8 години )
Споделената любов е гаранция за успешна връзка
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
стига бе ( преди 8 години )
До да: Сериозно ли по 2 пъти на ден си гледаш телефона? И мислиш цели 5-6 секунди?!? Истински влюбеният (влюбената) не спират нито за миг да мислят за любимия човек, той присъства индиректно във всяко нещо, което правиш! Освен това аз си гледам телефона през 10 минути ... може и по-често :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
да ( преди 8 години )
Преди 2 седмици установих, че съм влюбена. От седмица чакам да звънне телефона. много е неприятн като чувство. Гледам екрана на телефона по 2 пъти на ден. И всеки ден си мисля 5/6 сек за човека. Не го препоръчвам на никого. Мъчение е. особено ми е трудно въздържанието пак да му звънна. Надявам се, че с времето ще отшуми. забелязвам, че от ден на ден чувството отслабва. Но не го пожелавам на никого. Задачата е успешно да изживявам чувствата си, без последици. особено влюбеността и т.н. Това е мое слабо място, най-слабото ми. Все още. Имам анпредък, но си пожелавам повече.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар