IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на феромоните и връзката им със секса

9 декември 2015 16 00

Как да бъдем по-привлекателни?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Хората казват, че любовта витае във въздуха – уж метафорично. Но на учените една метафора не им е достатъчна – при тях дълго време се разисква въпросът как любовта, или поне сексуалното привличане, достига до нас под формата на химикали наречени феромони.

От дребното насекомо до огромния бозайник – много живи същества се осланят на феромоните, за да прелъстят своите половинки и да продължат рода. Тези прецизни коктейли от химични съединения предизвикват всевъзможни реакции у останалите представители на същия вид.

Така ли е и при хората? Как работи? Дали ни улучват като стрелата на Купидон или става въпрос за по-сложен химически процес, който се случва без дори да го осъзнаем?

Ние не разчитаме толкова много на феромоните, тъй като сме се научили да си говорим и то доста успешно. Това обаче не значи, че не ни влияят! Някои от първите доказателства за действието на феромоните идват от жени, които съобщават, че след като са живели заедно в продължителен период от време (например в университетско общежитие), в някакъв момент са се оказали със синхронизиран менструален цикъл (за ужас на гаджетата им). Друго въздействие се наблюдава при новородените бебета, които се ориентират къде се намира майчината гърда по миризмата. Това е напълно инстинктивно!

Най-добре познатият феромон на науката е андростенолът, който се образува от мъжкия хормон тестостерон. Наличието на това съединение кара жените да се чувстват спокойни и сигурни.

Привличането между половете – било то изразено в благоразположение за контакт или чисто сексуално влечение, се извършва благодарение на феромоните. Те представляват химическо съединение без мирис и вкус, което често се отделя в телесен секрет (който на свой ред може да мирише по някакъв начин). Това химическо съединение се улавя от вомероназалният орган (ВНО) намиращ се в носа, който изпраща сигнали до мозъка и по този начин влияе на подсъзнанието на потенциалния партньор.

Все още никой не е успял да извлече реален телесен феромон, тъй като те се разграждат моментално. Въпреки това учените са успели да създадат синтетични версии на основните човешки феромони. Те могат да бъдат използвани от всеки, който желае да подсили естественото привличане, което излъчва, и по този начин да стане по-харесван, привлекателен и интересен за потенциалните си партньори. Имайте предвид, че ако използвате тези феромони няма да се образува опашка от мъже или жени пред вратата ви, но определено ще увеличите шансовете си да бъдете харесани!

Най-често срещаните активни съставки във феромонните парфюми са:

Андростенон – феромон, който придава на мъжа аурата на „мачо“ и доминиращ мъжкар. Той привлича и възбужда жените на първично ниво, както и повишава възможността за оргазъм поради силната възбуда.

Андростенол – наричан още „приятелски“ феромон. Благодарение на него у околните се намалява усещането за потенциална агресивност и по този начин изглеждате по-приятелски настроени.

Копулинс – намира се в женските феромони. Копулинс се произвежда съвсем естествено от женския организъм по време на овулацията. Той служи за привличане на мъжете с цел сексуален акт и продължаване на рода, така че с помощта на подобен продукт можете да бъдете в най-сексуалната си аура дори когато не сте в овулация.

Можете да изберете своя феромонен парфюм на нашата страница sexwell.bg

Темата е подбрана и написана от Sexwell.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари