IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не можете да излекувате разбитото си сърце

4 февруари 2017 16 15

6 неща, които ви спират

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Повечето хора са преживели или мъка от несподелена любов, или измяна на половинката, или пък са били изоставени от партньора. Във всички тези случаи те са разбрали буквално до болка колко ужасно преживяване е да разбият сърцето ти.

Всяка една от тези ситуации отнема време, за да я приемеш, да се приспособиш към нея и да продължиш с живота си напред. В това време човек обикновено се опитва да разбере как и защо животът му е поднесъл тези трудности в любовта. Той си задава въпроси от вида: „Какво стана, по дяволите?“, „Аз ли сгреших някъде?“ и др.

Лошото е, че самотата, загубата и тъгата, които вървят ръка за ръка с разбитото сърце, понякога променят характера на човек драстично и той започва да се чуди дали ще бъде обичан отново и дали самият той ще обича. Това е в известен смисъл състояние на траур.

Лошото е, че има риск никога да не премине напълно.

Ето и 6 неща, които ви спират да продължите напред:

1. Страхът, че никога няма да бъдете същият уверен и щастлив човек, който някога сте били

Този страх със сигурност може да бъде всепоглъщащ. Нещо вътре във вас се е променило. Сърцето ви е разбито и не сте сигурен дали парчетата някога ще се подредят отново. Трябва да намерите начин да се отърсите от този страх.

2. Убедеността, че никога няма да срещнете някой като бившия си любим

Нормално е да се чувствате отчаяни и да смятате, че на Земята няма по-прекрасен човек от експоловинката ви. В същото време може би се съмнявате, че бихте могли да обикнете друг човек по същия начин. Просто ви трябват време и вяра. Със сигурност има по-подходящ човек за вас, който ще влезе в живота ви рано или късно и ще ви накара да се чувствате страхотно.

3. Смятате, че белезите от раната няма да зараснат

Вярно е, че разбитото сърце ще ви промени малко, ще ви направи по-мъдри и вече няма да гледате на живота само през розови очила. Следващата ви връзка ще е различна, нова и по-зряла, което всъщност е хубаво. Нищо, че носите белези от миналото.

4. Станали сте по-недоверчиви

Ясно е, че любовта е риск, който скоро може и да не искате да поемете отново. Ще ви бъде трудно да се доверите на нов човек, ако сте били излъгани или подведени преди. Доверието е ключов момент във всяка връзка, така че ще трябва да поемете риска отново – приемете го.

5. Не искате да преживявате ново разочарование

Не трябва да гледате на потенциалните си бъдещи връзки като на потенциал за нови мъки и разочарования. Изборът е изцяло ваш. Ще разберете, че рискът може да бъде оправдан и да си заслужава. Просто трябва точният човек да се появи в точния момент.

6. Станали сте твърде предпазливи към противоположния пол

Ясно е, че ще се впуснете в нова връзка по-бавно и предпазливо. Може да имате проблеми с това да се привържете към новия си партньор. И все пак, въпреки че сте били наранени в миналото, не изграждайте бариера около сърцето си. Не забравяйте, че всичко се случва с причина, дори и старото ви разочарование!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари