IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бракът – окаян за жените, полезен за мъжете

27 май 2019 15 00

Британски експерт споделя тайните на щастието

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Ако мнозина си мислят, че жените са тези, които мечтаят да минат под венчило, то според експерта Пол Долан, бракът е по-полезен за мъжете, отколкото за жените.

Британският експерт от Лондонския колеж по икономика смята, че тайната на щастието в брака е пълноценният живот за представителите на силния пол, но не и за нежния, пише „Daily Star“.

Специалистът смята, че мъжете стават по-спокойни с течение на времето, но брачният живот за дамите бил окаян.

По думите му, най-здравите и щастливи представители на обществото са неомъжените жени, които не са станали майки.

„Вероятно ще направя лоша услуга на науката, но просто ще кажа: Ако сте мъж, трябва да се ожените. Ако сте жена, не си правете труда“. В книгата си „Happy Ever After“ Пол Долан използва данни от американско проучване, което отчита нивата на задоволство и отчаяние сред несемейни, семейни, разделени и овдовели хора.

Според експерта жените трябва да избягват брака, подобно на героинята на Катрин Рос от филма „Абсолвентът“. „Ако видите 40-годишна жена без деца, вероятно ще си помислите: „Жалко е, но вероятно един ден тя ще срещне подходящия мъж. Не, по-вероятно тя ще срещне неподходящ мъж, който ще я направи нещастна и болнава, и ще се спомине по-скоро“, казва Долан.

Конфузните ситуации при онлайн срещи

5 признака, че не сте готови за обвързване


Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари